Hlavní obsah

Nový manažer Čapla chce pomoci Chomutovu k záchraně v extralize

Chomutov

Hokejový Chomutov se už připravuje na baráž o uhájení extraligové příslušnosti. A ke zkvalitnění práce hodlá klubu pomoci i nově angažovaný sportovní manažer, kterým se stal jednapadesátiletý Boris Čapla. Syn bývalého československého reprezentanta Jozefa Čaply je rodákem z Bratislavy, ale od roku 1969 žije v Německu a má tudíž německé občanství.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Chomutovský brankář Martin Růžička (ilustrační foto).

Článek

„Obrazně řečeno jsem vyrůstal v kabině Slovanu Bratislava, za který hrál můj otec. Už jako malý kluk jsem poznal Nedomanského, Dzurillu, Grandtnera, Tajcnára. Můj táta pak měl angažmá v Augsburgu a v zahraničí jsme už zůstali. Startoval jsem za Německo na juniorském mistrovství světa v roce 1982. S hokejem jsem skončil kvůli zranění obratle v šestadvaceti letech. Pak jsem se dal na funkcionářskou dráhu," představil se Čapla, který působil jako generální manažer v předních německých klubech Berlin Capitals, Mnichov Barons a Hamburk Freezers.

„Jeden čas za nás chytal i Roman Čechmánek, byl tam i bývalý litvínovský obránce Martin Walter. Znám i Petera Draisaitla, nynějšího trenéra Hradce Králové. Poznal jsem ho jako fachmana, jenž ví, o čem je hokej," líčil nový chomutovský sportovní manažer.

Čapla: Nejsme v problémech, které by se nedaly vyřešit

Práce v české nejvyšší soutěži jej láká. „Zdejší hokej má tradici a extraliga si udržuje kvalitu. Sledoval jsem ji i z Německa, ale je jasné, že nemohu mít dokonalý přehled o všech hráčích," podotkl muž, který není zatížen negativní atmosférou v chomutovském klubu po sérii neúspěchů posledního mužstva tabulky. „Těším se na spolupráci, byť si uvědomuji, v jaké situaci se tým nachází. Ale nejsme v problémech, které by se nedaly vyřešit. Všichni věříme, že celek začne vyhrávat a naladí se na blížící se baráž," přemítal manažer, který chystá rozhovory s hráči i trenérským vedením.

„Pan Čapla přichází ze zahraničí a věříme, že vnese do chomutovského hokeje nový náhled a názor. Náš extraligový tým bude spadat přímo do jeho kompetencí. Rádi bychom se dívali už do příští sezóny, ale teprve máme před sebou nejdůležitější období tohoto ročníku," uvedl ing. Jaroslav Veverka, generální manažer chomutovských Pirátů. Ti v úterním kole Tipsport extraligy hráli s Plzní a v posledním kole základní části nastoupí v pátek na Kladně. S Rytíři se pak střetnou dvakrát v play out a poté čtyřikrát v baráži.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články