Hlavní obsah

Hokejista Richard Král míří z Třince do Zlína

TŘINEC

Útočník Richard Král se s největší pravděpodobností stane první velkou letní posilou hokejistů Zlína. Čtyřiatřicetiletý centr, jenž patřil dlouho neodmyslitelně k třineckému klubu, se s vedením českého vicemistra dohodl na podmínkách smlouvy. Ve středu by měly finanční okolnosti jeho přesunu doladit oba kluby.

Foto: archiv

Richard Král.

Článek

"Hráčův agent nás dnes informoval ve smyslu, že Richard Král se domluvil na podmínkách kontraktu ve Zlíně. Zítra bychom si měli sednout a transfer dořešit na úrovni obou oddílů," řekl ČTK předseda představenstva Ocelářů Třinec Evžen Delong.

Králův odchod do Zlína už sotva něco zhatí. I když brilantní technik má ve slezském klubu smlouvu ještě na rok, Oceláři se s ním kvůli výši kontraktu chtěli rozejít už během uplynulé sezóny. Mezi oběma stranami pak panovaly napjaté vztahy. "Samozřejmě, že mu nebráníme. A věřím, že se Zlínem domluvíme na nějakém způsobu vyrovnání," dodal Delong.

Rozepře se táhne od loňského listopadu. Třinec se netajil tím, že Král je pro klub drahý a majitelé na hráče tlačili, aby přistoupil na snížení platu. Král odmítl i přesto, že ho vedení postrašilo výměnou do jiného celku. Na několik zápasů pak dokonce nebyl nominován do sestavy.

O Krále se zajímal i Jokerit

Nejvýraznější postava v dějinách extraligového hokeje v Třinci připustila, že přechod do Zlína by jí byl po chuti. "Ale hotové to ještě není, ještě je o čem jednat," uvedl Král bez bližších podrobností.

Eminentní zájem o něj projevil Jokerit Helsinky, ale do Finska se Královi podle všeho moc nechce. "Dávám přednost extralize. Nabídka z Finska je zajímavá, ale já bych rád ještě zkusil hokej doma," podotkl Král.

Odchod pardubického odchovance z Třince je nezvratný. Král v mužstvu strávil všech deset sezón, které tým v nejvyšší soutěži po svém postupu odehrál. V dresu Ocelářů za tu dobu dosáhl 201 gólů a 345 asistencí.

Reklama

Související témata: