Hlavní obsah

Kladno - Litvínov 3:4Litvínov začal boje o umístění výhrou nad Kladnem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Tenkrát 1 : 0
31. Gula 1 : 1
32. Černý 1 : 2
37. Bílek 2 : 2
42. Havlíček 3 : 2
46. Jurčík 3 : 3
58. Jurčík 3 : 4
Záznam online reportáže

Kladno

Litvínovští hokejisté přišli na poslední chvíli o účast v předkole play off a v úterý tak museli nastoupit do bojů o umístění. V prvním zápase zvítězili 4:3 nad předposledním Kladnem, které se podílelo na absenci Severočechů v play off svou výhrou ve vzájemném duelu před devíti dny.

Článek

Litvínov přijel do Kladna pouze s 15 hráči v poli a více než třicet minut bylo na jeho hře patrné zklamání z páteční prohry na Slavii, která jej připravila o předkolo play off. Kladno bylo před 742 diváky aktivnější a v 18. minutě v přesilové hře otevřel skóre Tenkrát.

Hosté se překvapivě dostali do hry při vyloučení svého hráče Chaloupky, při kterém Litvínov otočil stav. Nejdříve vyrovnal Gula a za 68 sekund se prosadil i Jakub Černý.

Domácí se na přelomu druhé a třetí třetiny dostali opět do vedení. Nejprve vyrovnal Bílek a potom se střelecky prosadil Havlíček. Severočeši ale duel otočili díky Pirošovi a Jurčíkovi, který v 58. minutě v přesilovce zakončil pěknou kombinaci s Hanzlem a Martynkem.

Play out hokejové extraligy - 1. kolo:
Rytíři Kladno - HC Verva Litvínov 3:4 (1:0, 1:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 18. Tenkrát (David Růžička, T. Kaberle), 37. Bílek (Strnad), 42. Havlíček (P. Hořava, Majeský) - 31. Gula (Lukeš), 32. J. Černý (Piroš), 46. Piroš (J. Černý, Chaloupka), 58. Jurčík (Hanzl). Rozhodčí: Lacina, Pešina - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:2. Diváci: 742.
Kladno: Chábera - David Růžička, T. Kaberle, L. Procházka, Gutwald, Majeský, P. Hořava, Černošek - M. Hořava ml., Havlíček, Tenkrát - Eberle, Lukáč, Dalecký - Rudovský, Zagrapan, Bajaruns - Strnad, Bílek. Trenéři: Čelanský, Neliba a Zajíc.
Litvínov: Nechvátal - Stříteský, Zeman, Gula, Pavlík, Chaloupka, Posmyk - Jánský, Hübl, Lukeš - Martynek, Hanzl, Jurčík - J. Černý, Piroš, Majdan. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.

Reklama

Související témata: