Hlavní obsah

Třinec ještě nikdy Zlín nevyřadil, tentokrát však Oceláři začínají doma

Už pětkrát narazili třinečtí hokejisté v extraligovém play off na Zlín, ale ani jednou ho nevyřadili. Letošní šestý pokus o ukončení černé série je výjimečný tím, že Oceláři poprvé začínají doma.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Třinečtí útočníci Martin Růžička (vlevo) a Radek Bonk se radují z gólu proti Pardubicím.

Článek

V živé paměti je loňská série s několika pozoruhodnými událostmi, které ji zlomily ve prospěch Zlína. Tu zásadní vyzvedl trenér Rostislav Vlach po posledním utkání. „Považuju za velký úspěch, že jsme dokázali vyhrát třikrát v Třinci. Před sérií jsme si říkali, že když tu vyhrajeme jednou, bude to úspěch, takže jsme překvapeni."

Třinec dokázal vyhrát ve Zlíně vysoko 6:2 a 6:1, ale doma všechno prohrál. První dva zápasy na nájezdy, ve třetím ho dvěma brankami sestřelil Jaroslav Balaštík, který do té doby nemohl dát gól.

Vyřazení Třince loni oslavoval ve zlínském dresu i obránce Tomáš Linhart, který na začátku sezóny přestoupil k Ocelářům. „Neustále jsme si opakovali, že musíme bránit a bránit, protože ofenzívní síla Třince je strašná. A stejně jsme doma dostali dvakrát šest gólů. Zato venku jsme plnili defenzívní úkoly skvěle," vzpomíná.

Před zítřejším startem semifinálové série je dobře naladěný. „Ve Zlíně mám spoustu kamarádů. Musíme ho udělat, jinak bych tam nemohl přijet, nevydržel bych s nimi." A ještě přidává čerstvý kontakt. „Volal mi útočník Jirka Ondráček, že bude nahazovat puky a pak mě u mantinelu mlátit. Ať prý s tím počítám. Tak jsem mu řekl, ať nehecuje, aby se to neobrátilo proti němu."

Postoupí do finále extraligy Třinec, nebo Zlín?
Třinec
51,2 %
Zlín
48,8 %
Celkem hlasovalo 1961 čtenářů.

Reklama

Související témata: