Hlavní obsah

Hradečtí bojují i za Frühaufa. Slovenský bek podstoupil operaci nádoru

Martin KézrPrávo

Hokejisté hradeckého Mountfieldu teď bojují i za svého nejproduktivnějšího obránce Petera Frühaufa, který se těsně před Vánocemi podrobil operaci nádoru.

Foto: David Taneček, ČTK

Královéhradecký trenér Peter Draisaitl s hráči (uprostřed).

Článek

„Z dolní části těla mu byl odstraněn novotvar. První zpráva od lékařů zní, že nešlo o nejhorší variantu, takže věříme, že i léčba bude mít pozitivní průběh," doufá generální manažer klubu Aleš Kmoníček. „Není to nic příjemného. Peter je ale famózní chlap, i v tak vážné chvíli dokáže dělat srandičky, takže věřím, že to zvládne a nemoc porazí," říká kouč Peter Draisaitl.

„V nemoci i ve zdraví, Hradečáci Friga nezradí. Jsme s tebou," hlásal obří transparent během domácího utkání s Litvínovem a mohutný potlesk celého stadiónu slyšel i samotný Frühauf. „Jsme v kontaktu, přišel za kluky do kabiny a snad i tohle pro něj bylo povzbuzením," naznačuje trenér. Netroufá si ale odhadnout možnost Frühaufova návratu. „Všichni mu přejeme brzké uzdravení. Teď jde o důležitější věci než hokej," dodává.

Hradec během pár dnů přišel o dva klíčové obránce. „Nejdřív Slovák rozvázal kontrakt a vzápětí přišlo tohle, ale musíme se s tím poprat," burcuje Draisaitl.

Reklama

Související témata: