Hlavní obsah

Radivojevič kvituje úspěšný vstup Liberce do nového roku. Máme dostatek sil, říká

Liberec

Jedním ze strůjců vítězství hokejistů Liberce nad Pardubicemi (5:1) byl slovenský útočník v dresu Bílých Tygrů Branko Radivojevič. Vstřelil důležitý druhý gól týmu a na další dva přihrál.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký Branko Radivojevič (vlevo) slaví s Davidem Kajínkem svůj gól proti Pardubicím.

Článek

„Hlavně jsme rádi, že jsme potvrdili výhru z haly Slavie," podotkl forvard, který zmíněný duel na pražském ledě rozhodl při samostatných nájezdech. Tam Liberec bral dva body, proti Východočechům si připsal tříbodový zisk. „Vstup do nového roku nám celkem vyšel. Hrajeme sice obden od 26. prosince, ale nemáme si na co stěžovat. Nemluvil bych o únavě, cítíme dostatek sil. A vítězství jen navyšují sebevědomí i body do tabulky," popsal Radivojevič rozpoložení libereckého mužstva.

Bílé Tygry trápila neúspěšnost v přesilovkách, ale proti Pardubicím se přece jen prosadili. „Říkali jsme si, že musíme více střílet. A když dáme góly, pomůže nám to i po psychické stránce," tvrdil útočník, jenž oceňuje i přínos nové posily Jaroslava Balaštíka. „Už v předešlých zápasech měl šance a jsme rádi, že mu to tam konečně spadlo. Mohl dát více než jednu branku. Jarda je střelec, který si najde místo k zakončení. Jen ať mu to pálí i dál, aby z toho měl prospěch celý tým," podotkl Radivojevič.

Náročný program z přelomu roku bere realisticky. „Zažil jsem to už v Rusku, protože tam neslaví vánoce a hraje se i trénuje i na konci prosince. Takže pro mě to není žádná novinka," tvrdil útočník.

Liberečtí chtějí pokračovat v úspěšném tažení. „Máme velmi zkušené mužstvo s řadou starších a vyspělých hráčů. A je na nás, abychom zvládli složité situace. Dvěma výhrami po Novém roce jsme udělali nějaké krůčky, ale musíme v tom pokračovat. Liberec nepatří na pozice, kde se nacházíme. Měli bychom být výš," přesvědčoval Radivojevič o odhodlání Bílých Tygrů.

Reklama

Související témata: