Hlavní obsah

Takový rachot po mém gólu jsem nikdy nezažil, říkal boleslavský Kučný

Mladá Boleslav

V základní části hokejové extraligy odehrál vinou zdravotních problémů jen 26 utkání. O to víc si obránce Jiří Kučný užívá premiéru Mladé Boleslavi v play off a ve třetím utkání série předkola s Plzní se dokonce dočkal poprvé v sezóně gólové radosti.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Výborný (uprostřed) z Mladé Boleslavi oslavuje se spoluhráči gól proti Plzni.

Článek

Na extraligovou trefu čekal od 12. října 2012, kdy skóroval ještě ve slávistickém dresu proti Chomutovu. „Já těch branek teda zrovna moc nedávám, ale takový rachot jsem po mém gólu nikdy nezažil. Bylo až neskutečné, jak vyprodané hlediště bouřilo a lidi tleskali vstoje. Ještě teď se z toho klepu," usmíval se 31letý zadák, jehož trefa 44 vteřin před koncem dala konečnou podobu sobotní boleslavské výhře 4:2.

„Plzeň se asi chystala na power play, ale nám se povedlo ji parádně zamknout v jejím obranném pásmu. Kluci perfektně drželi puk, ustáli všechny souboje a dávali si puk z hole na hůl, já si to mohl z modré čáry jen užívat," vyprávěl nadšeně Kučný, jenž po rozebrání pětice bránících hostů zůstal úplně volný před brankou, kde ho báječně našla Brošova přihrávka.

Plzeňští hráči přiznávali, že posledních deset minut utkání nezvládli. „Hned první střídání ve třetí třetině jsme trefili tyčku a tím, jakoby od nás uhlo štěstí. Bohužel jsme pak často ztráceli puky, měli málo střel a konec byl hop nebo trop a pro nás nedopadl dobře," přemýšlel nejlepší střelec plzeňského klubu Ján Sýkora, jehož přesilovkový gól znamenal vyrovnání na 2:2.

Dohrávali jen s pěti obránci

„Jak už dlouho trval nerozhodný stav, bylo všem jasné, že to bude o jednom gólu. Chtěli jsme každé střídání udělat tlak před brankou a nakonec se nám to okotilo," radoval se autor vítězné branky Lukáš Pabiška. Boleslav po odstoupení zraněného Holuba dohrávala na pět obránců. „Jak jsme byli v tempu, ani nám to nepřišlo. Sil máme ještě dost," přemýšlel Kučný.

Soupeř mohl jen litovat pasivity v závěru. „Přitom ve druhé třetině jsme vstali z mrtvých a cítili jsme se na to, že dokážeme urvat druhou výhru v sérii. Jenže bohužel jsme udělali osudnou chybu," mínil asistent plzeňského trenéra Ladislav Čihák.

Boleslav najednou stojí před nečekaným úspěchem, od čtvrtfinále ji dělí jen krok a může ho udělat v neděli od 17.30 hodin na vlastním ledě. „Na Plzni je možná trochu znát, že víc musí, my si to správně užíváme. Chce to ale dál dřít a vůbec si nepřipouštět nějaký mečbol. Také nedělní boleslavský zápas bude o tom, kdo na něj bude lépe nachystán v hlavě," uvažoval Kučný.

„Musíme zůstat pokorní a dál vše odmakat na sto padesát procent. Nemůžeme dělat ani nic jiného, než zase vsadit na bojovnost a zarputilost," přemýšlel Pabiška. „Není se o čem bavit, dokud někdo nemá třetí výhru v sérii. Podívejte se na Rosola, který v pátek v Davis Cupu vedl 2:0 a šel si pro vítězství, ale nakonec odcházel z kurtu smutný a poražený. My vedeme 2:1 na zápasy, to je fajn, ale když bychom si mysleli, že je něco hodně blízko nebo snad hotové, tak dopadneme taky špatně," upozorňoval asistent domácího trenéra Marian Jelínek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články