Hlavní obsah

Zlín - Brno 5:3Stav série 2:2Zlín s obměněnou sestavou a Kašíkem v bráně srovnal sérii s Kometou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Ondráček 1 : 0
26. J. Svoboda 2 : 0
32. Kubiš 3 : 0
36. Vlach 4 : 0
37. Mrázek 4 : 1
40. Němec 4 : 2
43. Ondráček 5 : 2
55. Káňa 5 : 3
Záznam online reportáže

Zlín

Hokejisté Zlína zvítězili ve čtvrtém zápase čtvrtfinále nad Kometou Brno 5:3 a srovnali stav série na 2:2. Zlín zamíchal po nedělní prohře se sestavou, do branky se vrátil po téměř měsíci Libor Kašík. Tah se změnami kouč Rostislavu Vlachovi vyšel, Berani v druhé třetině vedli už 4:0 a Brno se vzmohlo jen na zkorigování výsledku. Páté utkání je na programu ve čtvrtek v Brně.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Radost hráčů Zlína z prvního gólu, který ve čtvrtém čtvrtfinále extraligy proti Brnu dal Jiří Ondráček.

Článek
Fotogalerie

Ve zlínském týmu zůstala ve stejném složení pouze obranná dvojice Aleš Holík, Žižka a třetí útočná řada Romana Vlacha. Vedle brankářské změny dostal volno obránce Řezníček, kterého nahradil Valenta. Naopak kouč Komety Kýhos složení týmu po vítězství nezměnil.

Úvodních deset minut poznamenala oboustranná nervozita, kterou provázela častá vyloučení. Postupně získal bojovně naladěný Zlín územní převahu, která vyústila ve 14. minutě ve vedoucí gól. Při signalizovaném trestu Brňanů Leška našel volného Ondráčka, který pohotově poslal kotouč do sítě. Po vedoucí brance Berani vystupňovali tempo a protivníka dostali v závěru třetiny pod drtivý tlak.

V úvodu druhé třetiny propásl příležitost k vyrovnání Honejsek, jehož sólový nájezd Kašík chytil. Berani pokračovali v tlaku, který vyjádřili třemi brankami. V 26. minutě se nejlépe zorientoval před brankou Jakub Svoboda, o šest minut později se kotouč odrazil k Leškovi, který chytře uvolnil Kubiše, jenž trefil otevřenou polovinu brněnské branky. V 36. minutě Aleš Holík po nájezdu z levé strany trefil tyč, od ní se kotouč odrazil na Čiliakova záda a do sítě jej pohotově vrátil Roman Vlach. Po tomto gólu Čiliaka nahradil v brněnské brance Falter.

Berany čtyřgólový náskok uklidnil, polevili v aktivitě a dovolili Kometě zkorigovat výsledek. V 37. minutě hned po vhazování překvapil Kašíka Mrázek a čtyři sekundy před přestávkou Vojtěch Němec snížil na rozdíl dvou branek.

Drama ale Berani rychle odmítli. V 43. minutě se po Marušákově přihrávce dostal kotouč k Ondráčkovi, který úspěšným blafákem vrátil Beranům tříbrankový náskok. V závěru se už Zlín soustředil na bránění, přesto pět minut před koncem po Kašíkově chybě Káňa v přesilovce přidal třetí gól Brna a vzápětí Malcovu branku rozhodčí neuznali kvůli postavení spoluhráče v brankovišti.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 4. zápas:
PSG Zlín - HC Kometa Brno 5:3 (1:0, 3:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 14. Ondráček (Leška, Čajánek), 26, J. Svoboda (A. Holík), 32. Kubiš (Leška, Urbanec), 36. Roman Vlach (P. Holík), 43. Ondráček (Marušák, Čajánek) - 37. Mrázek, 40. V. Němec (Ton), 55. J. Káňa II (Ptáček, Malec). Rozhodčí: Fraňo, Hradil - Bláha, Špůr. Vyloučení: 11:8. Využití: 0:1. Diváci: 6510. Stav série: 2:2.
Zlín: Kašík - A. Holík, Žižka, Marušák, Valenta, Kotvan, Urbanec - Ondráček, Čajánek, O. Veselý - J. Svoboda, Leška, Kubiš - P. Holík, Roman Vlach, Říčka - Okál, Sedláček, Köhler. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.
Brno: Čiliak (36. Falter) - Ptáček, Kováčik, Dujsík, Hanzlík, Kuboš, Malec - Ton, V. Němec, J. Hruška - Vondráček, Koreis, Burian - Honejsek, H. Zohorna, Dočekal - Mrázek, L. Čermák, J. Káňa II. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín