Hlavní obsah

V brance začne Kopřiva, má jasno kouč Růžička o startu Chomutova

Chomutov

Hokejový kouč Vladimír Růžička se po roce vrací na extraligovou střídačku. Povede Piráty Chomutov, kteří jsou nováčkem nejvyšší soutěže. „Čeká nás dvaapadesát těžkých zápasů v základní části. O sestavě pro první kolo mám jasno, ale nic není definitivní. Uvidí se, co se bude dít dál,“ říká zkušený trenér na prahu nadcházejícího ročníku.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Trenér Pirátů Chomutov Vladimír Růžička před premiérovou sezónou v klubu.

Článek

Kdo začne v chomutovské brance v pátek v Třinci?

Míra Kopřiva, který je pro začátek sezóny brankářem číslo jedna. O složení jednotlivých řad mám rovněž představu, ale o mně je známo, že sestavu často měním i v průběhu zápasu, takže není potřeba být konkrétní. Vše se odvine od dění na ledě.

Jak hodnotíte přípravu?

Byli jsme dva měsíce na ledě. Vyšlo nám hned první utkání s Omskem. Pak přišly i zápasy, které se tolik nepovedly. A nevím, z jakého důvodu tam byl útlum. Každý tým ale nějak trénuje a občas nastanou výkyvy. Proto tomu nepřikládáme velkou váhu.

Několik hráčů zamířilo do Chomutova z pražské Slavie, kde jste je v minulosti trénoval.

Znám je a věřím, že přišli s tím, aby v Chomutově vyhrávali. Udělají maximum pro co nejlepší umístění. Ale nechci hráče dělit na ty, co tady byli loni, a posily. Spoléháme hlavně na týmové pojetí.

V kádru figurují vedle extraligových stálic Vondrky, Tomici, Sklenáře, Hřebejka, Rýgla a dalších i mladíci. Co na jejich adresu?

Extraliga není o pěti zápasech, nýbrž o celé sezóně. Jsou tady mladí hráči, ale přiznám se, že je ještě nijak moc neznám. Že mají juniorské tituly, je hezké, ale my potřebujeme uhrát zápasy s těžkými soupeři, a jen s juniory to asi neutáhneme. Jsou příslibem do budoucnosti a doufám, že dostanou šanci. Mají příležitost probojovat se do áčka a třeba jim to bude trochu trvat. Budou muset potvrdit formu a herní činnost. Může se stát, že když se nechytnou, nahradíme je někým jiným.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice