Hlavní obsah

Možná si sedneme na zem a začneme znovu, uvažuje chomutovský Šidlík po dvou porážkách

Chomutov

Pondělní prohra 1:5 se Zlínem před vyprodaným domácím hledištěm zaskočila nejen hokejisty Chomutova, ale i jejich příznivce. „Nevycházely nám ani jednoduché věci,“ uznal chomutovský obránce Petr Šidlík po duelu, který severočeskému týmu totálně nevyšel.

Foto: David Taneček, ČTK

Trenér Chomutova Vladimír Růžička udílí pokyny svým svěřencům.

Článek

Brzy jste vedli 1:0 a místo uklidnění se do vašich řad vkrádaly chyby a skóre se razantně otočilo na stranu soupeře. Máte pro to vysvětlení?

Začali jsme dobře. Pak nám ale nevycházely přihrávky ani souhra a nedařilo se v ničem. Porážka je nepříjemná, ale možná si zase sedneme na zem, abychom se z toho poučili.

Ve Vítkovicích i proti Zlínu střídal Chomutov brankáře v průběhu zápasu.

V Ostravě jsme dostali smolné góly při prohře 4:5. Brankář nemůže chytat celou sezónu na sto procent. A ani jsme gólmanům moc nepomohli.

Neuhlídali jste zlínského útočníka Bukartse, který vstřelil hattrick. Co o jeho úspěšnosti rozhodlo?

Připravovali jsme se na celý tým Zlína, nejen na jednotlivce. Předpokládali jsme, že takříkajíc zavřou střední pásmo, což se bohužel potvrdilo. Chtěli jsme hrát svoji hru, ale to nám vzhledem k výsledku nevyšlo.

Po reprezentační pauze se chomutovským Pirátům přestalo dařit v obraně. Jak se k tomu stavíte?

Asi se nedalo čekat, že po celou sezónu vydržíme s tím, že budeme dostávat v zápasech jen jeden nebo dva góly. Nějakou dobu to šlapalo, když jsme se na defenzívu zaměřili v tréninku. Teď jsme prohráli dvakrát po sobě - venku a doma. Musíme si to probrat a začít znovu.

Reklama

Související témata: