Hlavní obsah

Zlín - Pardubice 2:1Zlín počtvrté v řadě doma vyhrál, Pardubice udolal gólem v závěru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
48. P. Sýkora 0 : 1
53. Říčka 1 : 1
59. Vlach 2 : 1
Záznam online reportáže

Zlín

Hokejisté Zlína porazili ve 32. kole extraligy Pardubice 2:1 a radovali se tak ze čtvrté výhry v domácím prostředí v řadě. Vyrovnaný souboj tabulkových sousedů rozhodl v 59. minutě útočník Roman Vlach a potěšil tak více než šest tisíc diváků na Stadiónu Luďka Čajky.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Robert Říčka ze Zlína se snaží překonat brankáře Brandona Maxwella z Pardubic.

Článek

První přesilovku nabídl Dynamu útočným faulem Vlach, jeho spoluhráči se ale bez potíží ubránili. Oba týmy se soustředily hlavně na pozornou obranu a šancí tam bylo minimum. Trochu více ze hry však měly Pardubice, které mohly jít také do vedení. Rolinek ale svůj únik ale ideálně nezakončil.

Ve druhé třetině už měli brankáři práce o trochu víc. Hned v úvodu se předvedl hostující Maxwell, před kterým se v oslabení ocitl volný Čech. Zlínský útočník však přestřelil branku.

V polovině zápasu stálo štěstí při Kašíkovi, kdy za něj zasahovala branková konstrukce. Vůbec při první kompletní přesilovce Beranů našel Veselý dobře postaveného Vlacha, ani on ale úvodní branku zápasu nevstřelil.

Sýkora zakončil situaci 2 na 1

Hned po úvodním buly třetí části se kupředu hnal Rolinek, v cestě za změnou skóre však stál beton domácího brankáře. Ve 48. minutě však již Kašík inkasoval. Marcinko dokázal při přečíslení dostat puk na Petra Sýkoru, který poslal hosty do vedení.

Zlín poté zvýšil aktivitu, Čachotský ještě v "tutovce" neuspěl, vyloučení Cetkovského už ale potrestáno bylo. Bukarts našel před brankou volného Říčku, jenž střelou z první vyrovnal. Dynamo mělo možnosti získat vedení zpět zpět na svou stranu, Moravané ale peprné chvilky ustály.

A tak znovu udeřili Berani. Když hlasatel oznamoval zbývající dvě minuty do konce třetí třetiny, dostal se do úniku Vlach a bekhendovým blafákem rozjásal tribuny. Pardubice okamžitě reagovaly oddechovým časem a odvoláním brankáře. Vyrovnat se jim ale nepodařilo.

32. kolo hokejové extraligy:
PSG Zlín - HC Dynamo Pardubice 2:1 (0:0, 0:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 53. Říčka (Bukarts, P. Holík), 59. Roman Vlach (Marušák, Žižka) - 48. P. Sýkora (Marcinko, Redenbach). Rozhodčí: Hodek, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:3, navíc Kubiš (Zlín) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 6254.
Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Matějíček, Žižka, Řezníček, O. Horák - Bukarts, P. Holík, Říčka - Kubiš, Maruna, F. Čech - Čachotský, Roman Vlach, O. Veselý - D. Šťastný, Cibák, T. Sýkora. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.
Pardubice: Maxwell - Bokroš, Gregorc, Nedbal, Čáslava, Štajnoch, L. Havlík - Orsava, Nahodil, Rolinek - P. Sýkora, Renedbach, Marcinko - Rapáč, Kaut, Poulíček - Cetkovský, Venkrbenc, Moučka. Trenéři: R. Král a M. Zadina.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín