Hlavní obsah

Chomutov - Hradec Králové 2:0Červenka zařídil v dohrávce výhru Chomutova nad Hradcem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
52. Červenka 1 : 0
60. Pospíšil 2 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Nejproduktivnější hokejista soutěže Roman Červenka zařídil výhru domácího Chomutova nad Hradcem Králové v dohrávce 37. kola extraligy. Piráti zvítězili 2:0, Červenka se prosadil ve dvojnásobné přesilovce, u druhého gólu do prázdné branky asistoval. Brankář vítězů Jan Strmeň podruhé v sezóně udržel čisté konto. Chomutov bojující o první šestku ztrácí na Olomouc čtyři body, čtvrtý Hradec prohrál podruhé v řadě.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Tomáš Mertl z Hradce (vpravo) stíhá Petera Ölveckého z Chomutova.

Článek
Fotogalerie

Hosté se v SD areně představili i s čerstvou posilou, útočníkem Mertlem. A navrátilec ze Záhřebu si hned v prvním střídání vynutil faul, Hradec však Duškovo vyloučení nevyužil.

První vážnější vzruch přinesla 6. minuta, kdy se dorážejícímu Sklenářovi podařilo dotlačil puk za záda brankáře Kacetla. Rozhodčí Fraňo však gól neuznal kvůli postavení útočníka domácích v brankovišti. Jeho rozhodnutí nezměnila ani konzultace s kolegou u videa.

Hru v početní výhodě si poté vyzkoušeli i Piráti, vyložené šance si však nedokázali vytvořit. Kacetla nepřekonal ani v 19. minutě ze strany zakončující Kaše. Hradecký brankář si následně poradil i s příležitostmi Sklenáře a Ölveckého ve druhé třetině.

Kacetl i jeho protějšek Strmeň bez větších problémů drželi čisté konto a stejnou rychlostí si připisovali i zákroky. Při Hronkově vyloučení mohl změnit bezbrankové skóre Červenka, nejproduktivnější hráč soutěže však nejprve trefil gólmana a dorážka skončila až v ochranné síti nad mantinelem.

I ve třetí dvacetiminutovce byla hra vyrovnaná, složitější situace však musel řešit Strmeň. Poradil si ale s pokusy Knotka, Mertla i Courchaina. V 51. minutě se však hosté v rychlém sledu dvakrát provinili proti pravidlům a šli do tří. Nejprve hráli v šesti a následně Dietz sevřel puk rukou. A Severočeši nabídnutou výhodu využili. Jubilejní 50. bod v sezoně si připsal přesně zakončující Červenka. Kapitán domácích poté zaznamenal asistenci při druhém gólu, kdy při power play oplatil přihrávku Pospíšilovi střílejícímu do prázdné branky.

Dohrávka 37. kola hokejové Tipsport extraligy:
Piráti Chomutov - Mountfield Hradec Králové 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 52. Červenka (Pospíšil, V. Růžička ml.), 60. Pospíšil (Červenka, Tomica). Rozhodčí: Fraňo, Hradil - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:0. Diváci: 3945.
Chomutov: Strmeň - Jánošík, Skinner, Valach, J. Mrázek, Dlapa, Pereťagin, Tejnor - Pospíšil, Červenka, Tomica - Ölvecký, V. Růžička ml., Sklenář - D. Květoň, Dušek, Hřebejk - D. Kaše, Kämpf, Račuk. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a B. Kopřiva.
Hradec Králové: Kacetl - Pláněk, Plášil, Hronek, Frühauf, Dietz, Vašíček, Čáp - Bednář, T. Knotek, Dej - Červený, Ihnacak, Courchaine - J. Kudrna, Mertl, Šimánek - Köhler, Bulík, Honejsek. Trenéři: Kýhos, T. Martinec a Tvrdík.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice