Hlavní obsah

Můžou si říkat, co chtějí, reaguje Pöpperle na kritiku svých výkonů od vedení Sparty

Praha

Když začátkem týdne hokejová Sparta oznámila, že z Medveščaku Záhřeb přivádí do konce sezóny kanadského gólmana Dannyho Taylora, zdůvodňoval to sportovní manažer klubu Patrik Martinec nepřesvědčivými výkony Tomáše Pöpperleho, jenž do sezóny vstupoval jako jednička Pražanů. Jak na Martincova reaguje samotný Pöpperle?

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Sparty Tomáš Pöpperle během utkání se Zlínem.

Článek

Do tohoto ročníku vstupovala Sparta s brankářskou dvojicí Tomáš Pöpperle - Jan Lukáš. Jenže zatímco ofenziva Pražanům šlape a se 155 vstřelenými góly jsou suverénně nejlepší v extralize, směrem dozadu už to tak slavné není.

Pochopitelně, že si toho bylo a je vedení klubu vědomo, a tak v lednu zapsalo na soupisku Filipa Novotného, jenž se o měsíc dříve vrátil z nepovedeného hostování v ruském Nižněkamsku. Tím však import gólmanů nekončil. V pondělí Pražané získali Dannyho Taylora, jedničku Medveščaku Záhřeb, který už v Kontinentální lize vzdal soupeření a postup do Gagarinova poháru.

„Reagovali jsme na situaci před boji play off. Tomáš Pöpperle bohužel nepodával příliš přesvědčivé výkony, a proto jsme se rozhodli zvýšit konkurenci na brankářském postu. Nechtěli jsme riskovat celosezónní úsilí celého týmu, chtěli jsme mít citlivý post brankáře dobře zajištěn," vysvětloval Martinec příchod Taylora.

„Sezónu začal Tomáš Pöpperle, nicméně jeho výkony nebyly přesvědčivé, i přesto měl Tomáš důvěru trenérů, kteří věřili, že se vrátí do stabilní formy. Trenér gólmanů Petr Přikryl s Tomášem hodně pracoval, nicméně ten progres nebyl takový, jaký bychom si představovali," pokračoval Martinec.

Pöpperle: Je to těžký, ale nechci si to připouštět

Pöpperle skutečně neoplývá velkou jistotou, i ve středeční dohrávce se Zlínem vyrobil několik chyb. Úspěšnost jeho zákroků v sezóně činí 90,37 procent, průměr inkasovaných gólů má 2,64 na zápas. „Ve Spartě to vždycky bylo tak, že na brankáře v zápase moc střel nešlo," uvědomuje si jednatřicetiletý gólman.

A jak se mu četla vyjádření Martince o jeho výkonech? „Oni si můžou říkat, co chtějí. Já se to snažím nevnímat, nemyslet na to a pracovat jako doposud. Sice je to samozřejmě těžký, ale nechci si to připouštět. Budu dělat to, co pořád a uvidím, jak se nakonec trenéři rozhodnou," říká Pöpperle o tom, komu trenér Jandač svěří pozici gólmana číslo jedna pro play off.

Jisté je jen to, že jí nebude Jan Lukáš, který v prosinci odmítl podepsat nový kontrakt, což klub bral jako signál, že svou budoucnost vidí jinde. Ovšem mezi Pöpperlem, Taylorem a Novotným to v posledních deseti kolech základní části bude pořádný boj.

Reklama

Související témata: