Hlavní obsah

Bednář načal hattrick ze zoufalství. Pak kamarády donutil zaházet led

Hradec Králové

Kšiltovky létaly na led, rozesmátý Jaroslav Bednář přijímal od spoluhráčů jednu gratulaci za druhou a gestem ukazoval na tribunu. „Ve skyboxu mám kamarády. Celou sezónu mě špičkovali, že mají připravené čepice na hattrick, tak se konečně dočkali,“ hřálo Bednáře. Právě jeho třígólovému představení vděčí hokejisté Hradce za to, že se čtvrtfinále ještě vrací do Mladé Boleslavi. Ta první šanci na postup po porážce 2:4 promarnila.

Foto: David Taneček, ČTK

Hradecký útočník Jaroslav Bednář se raduje z gólu.

Článek

V předchozích zápasech se hvězdná předsezónní posila Hradce prosadila jen jednou, ale v pátém duelu Bednář pálil ze všech možných pozic a vyplatilo se. Každý z jeho gólů nesl rukopis parťáka z útoku Rudolfa Červeného, přesto byl každý jiný. „S Jardou se hraje výborně. Pomalu z každé mé nahrávky dal dneska gól,“ chválil Červený.

Když se dvojice hradeckých útočníků dostala do přečíslení za stavu 1:0, Červenému se přihrávka vůbec nepovedla a zahnal parťáka až k mantinelu. Jenže Bednář nahodil puk směrem na boleslavskou branku a Davidu Rittichovi nenápadná střela propadla do sítě.

Obavy o Urbana

„Předtím několik šancí chytil, tak jsem to ze zoufalství zkusil. Byl jsem stejně překvapený jako gólman, že to tam spadlo,“ přiznal Bednář, zatímco na Ritticha domácí fanoušci posměšně skandovali: „Díro".

„Puk se odrazil od tyčky dozadu do betonu … Padly tam dneska špatné góly, ale nezbývá, než se z nich oklepat,“ popisoval Rittich.

Hosté se zásluhou Lence dostali na dostřel, a tak opět úřadovali Červený s Bednářem, přečíslení vyřešili učebnicově. O minutu později zkompletoval Bednář premiérový hattrick za Hradec a první v play off od roku 2009, kdy hrál za Slavii. „Je to smutný, ale to už si nepamatuju. V mém věku a po takovém zápase si to nevybavím,“ usmíval se 39letý útočník.

Závěr byl vyostřený, k čemuž přispělo pár šarvátek i ostrý atak domácího Lukáše Vantucha na Tomáše Urbana u mantinelu. „To jsem se bál, aby se zvedl a neodnesli ho na nosítkách s poraněnou krční páteří,“ přiznal kouč hostů František Výborný. Boleslavský tvrďák se ale dokonce ještě vrátil do hry.

Reklama

Související témata: