Hlavní obsah

Kluci si ze mě utahovali, smál se po utkání Dopita

ZNOJMO

Tři vyložené šance v průběhu zápasu neproměnil, přesto opouštěl led po nedělním utkání s Litvínovem ve skvělé náladě. Útočník Znojma Jiří Dopita pečetil v závěru při power-play soupeře svým sedmým gólem v sezóně výhru Orlů 3:1.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Hokejisté Znojma oslavují vítězství.

Článek

"Kluci si pak v kabině ze mě utahovali, že jsem to dal hezky mezi betony. Prý čekali spíš blafák. Dělali si legraci z mé střelecké nemohoucnosti. Já jsem ale hrozně rád i za gól do prázdné branky. Vždyť jich v poslední době moc nestřílím," přemítal s úsměvem nejzkušenější znojemský hokejista, který si připsal i dvě asistence.

Dopita netajil ze tří bodů obrovskou radost. "Extraligová tabulka je hrozně vyrovnaná a v boji o play-off se každý bodík počítá. Škoda, že jsme aspoň jeden nezískali už v sobotu v Liberci. Určitě jsme na něj měli," litoval porážky v dobře rozehraném televizním duelu. "Je to sport. Předtím na Slavii se nás pro změnu štěstí drželo. Dali jsme tam góly skoro ze všeho, co jsme vystřelili," připomněl.

Majitel zlata z Nagana by byl rád, kdyby jeho tým prožil nadcházející dlouhou olympijskou pauzu v relativním klidu. "Čekají nás do ní ještě zápasy v Třinci, se Vsetínem a na Spartě. Potřebujeme v nich uhrát co nejvíc, abychom se nemuseli o postup do play-off strachovat až do posledních kol," předsevzal si.

Reklama

Související témata: