Hlavní obsah

FANTASY: Dnes začíná finále extraligy! Liberec se utká se Spartou

Vrchol letošní hokejové extraligy nabídne souboj dvou nejlepších týmů základní části. V konečném boji o Masarykův pohár se utká Liberec se Spartou. Bilí Tygři si finále nejvyšší soutěže zahrají poprvé ve své historii. Pražané se ve finále představí již podeváté.

Kapitánem týmu je Branko Radivojevič z Liberce.

Článek

Bilí Tygři se nechali inspirovat přístupem k hokeji v NHL a jejich počin se jim vyplatil. V základní části prohráli v normální hrací době pouze osm duelů a s rekordním počtem 118 bodů získali Prezidentský pohár.

Liberec je suverénní i v playoff

V play off si vedli stejně suverénně. Svěřenci Filipa Pešána nejdříve porazili Chomutov 4:0 na zápasy a později vyřadili v semifinále stejným způsobem i Mladou Boleslav.

Nejproduktivnějším hráčem Liberce ve vyřazovacích bojích byl Branko Radivojevič. Slovenský útočník skóroval třikrát a především si připsal 10 asistencí. To je nejvíce ze všech hráčů v play off.

Nejlepšími střelci libereckého kádru v nadstavbové části byli Michal Bulíř a Michal Řepík. Oba hráči vsítili po pěti brankách. Mezi obránci kraloval Radim Šimek, který nasbíral 5 bodů za jeden gól a čtyři přihrávky.

Sparta se musí obejít bez Přibyla

Sparta byla během základní části nejnepříjemnějším soupeřem Liberce. Ze čtyř vzájemných duelů vyšla vítězně celkem třikrát. Stejně jako v základní části, tak i v play off, se mohla opřít o výkony Jaroslava Hlinky.

Zkušený veterán nasbíral v sériích proti Zlínu a Plzni celkem 12 bodů. S osmi góly je zatím nejlepším střelcem vyřazovací části. Trenér Josef Jandač se bude muset ve finále obejít bez talentovaného forvarda Daniela Přibyla. Ten si v semifinále proti Plzni poranil koleno a musel na operaci.

Spartě se před vrcholem sezóny rozpadla elitní formace Přibyl, Hlinka, Buchtele. Nejlepším nahrávačem pražského celku byl ve vyřazovacích bojích Petr Kumstát, který se podílel na sedmi brankách svého mužstva.

Reklama

Související témata: