Hlavní obsah

Liberecký Bakoš dostal dvouzápasovou podmínku, Vampola dodatečně trestán nebude

Praha

Hokejovému útočníkovi Liberce Martinu Bakošovi zastavila disciplinární komise extraligy činnost na dva zápasy s podmíněným odkladem do 26. dubna, tedy do konce finálové série play off. Jiného forvarda Bílých Tygrů Petra Vampolu se naopak předseda disciplinárky Karel Holý rozhodl dodatečně netrestat a řízení s ním zastavil.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký útočník Petr Vampola v diskuzi s čárovým rozhodčím během prvního finále se Spartou.

Článek

Bakoš čtyři minuty před koncem prvního finálového duelu proti Spartě zasáhl hokejkou do oblasti krku zadáka Pražanů Jana Švrčka. Holý došel k závěru, že Bakoš zneužil situace, kdy protihráč ležel po předchozím zalehnutí kotouče na ledové ploše a holí jej atakoval do oblasti krku.

Vzhledem k povaze a následkům zákroku, při kterém nedošlo ke zranění Švrčka, byla slovenskému útočníkovi Středočechů zastavena činnost na dva zápasy s podmíněným odkladem do konce letošního play off.

Dodatečnému potrestání uniknul Bakošův spoluhráč Petr Vampola. Ten obdržel v polovině třetí třetiny osobní trest do konce utkání za zákrok na Lukáše Pecha u střídaček. „Ačkoli Vampola atakoval Pecha, který nebyl v držení kotouče, a to mimo jeho zorný úhel, zákrok nebyl veden s takovou intenzitou, aby vyžadoval další kroky nad rámec trestu uloženého rozhodčími," vysvětlil Holý, proč řízení s mistrem světa z roku 2010 zastavil.

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články