Hlavní obsah

Škoda, bylo to hratelné, povzdechl si Polášek. Teď se moc těší na sparťanské fandy

Asistoval u druhého gólu, kterým Sparta v polovině první třetiny šokovala libereckou arénu a rázně odpověděla na vedení Bílých Tygrů. Obránce Adam Polášek však po páteční bitvě radostí neoplýval. Pražané slibně rozehraný duel do vítězného konce nedotáhli. Domácí hokejisté v prostřední dvacetiminutovce obrátili skóre ve svůj prospěch a srovnali stav finálové série extraligového play off na 1:1.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zklamaní hokejisté Sparty po páteční porážce v Liberci.

Článek
Fotogalerie

Zkraje utkání jste se dostali pod tlak. Do poloviny první třetiny jste se nedostali vůbec ke střele. Čekali jste, že na vás Liberec takhle nastoupí? Zaskočil vás soupeř v úvodu?

Byla tam taková blbá vyloučení. Samozřejmě my jsme to v úvodu takhle nechtěli, ale věděli jsme, že na nás nastoupí. První zápas prohráli a dnes víceméně museli. Šlo na nich vidět, že hodně chtějí. My jsme první dvě přesilovky dokázali ubránit, což nám hodně pomohlo. Zvedlo nás to a od té doby to bylo nahoru dolů. Výborný hokej.

V polovině první třetiny jste během dvou střídání otočili stav. Dva rychlé góly vás určitě hodně zvedli...

Vždycky, když se prohrává o nějaký ten gól a srovnáte, tak vás to pokaždé na tu chvilku nakopne. Snažíte se z toho vyždímat co nejvíc. Dali jsme i druhý gól, což bylo pro nás jen dobře.

Těsný náskok jste však neudrželi. Jak moc vás dnešní porážka v Liberci mrzí?

Po včerejším vítězství jsme si říkali, že máme z poloviny splněno. Dneska to byl také hratelný zápas. Bylo to opravdu vyrovnané. Na konci utkání jsme tlačili. Chyběl nám jeden gól, abychom srovnali. Vyrovnávací gól by nás nakopl, pak bychom si to s nimi rozdali v prodloužení.

Série se nyní přesouvá do O2 areny. Jak moc se těšíte na následující dva zápasy před vlastními fanoušky. Bude nejspíš vyprodáno...

Strašně moc. Slibuju si od toho, že bude skvělá atmosféra. Čím víc lidí, tím líp. Bude to paráda.

Bude hodně těžké nenechat se před vyprodanou halou vybláznit?

Já si myslím, že tohle se nás netýká. My pak jen vnímáme v té hale, že lidé fandí, že jsou slyšet. Těšíme se na to, ale nijak se nás to netýká.

Máte za sebou dva náročné zápasy. Jak jste na tom se silami?

Myslím si, že dobře. Teď máme navíc dva dny na to, abychom si odpočinuli. Tam nevidím problém. Dneska to byla škoda. V druhé třetině jsme trochu polevili, což nás asi stálo zápas. Ale já si myslím, že jsme předvedli fakt dobrej výkon.

Očekáváte v Praze hodně vypjatá utkání?

Je to finále, je to specifické. Oba týmy do toho dávají úplně všechno. Takže jestli to bude vyhrocené, tak se nikdo nemůže divit.

Který tým vyhraje třetí finálový zápas play off extraligy?
Liberec
53,7 %
Sparta Praha
46,3 %
Celkem hlasovalo 5409 čtenářů.

Reklama

Související témata: