Hlavní obsah

Sparta přijde o svou hvězdu. Reprezentační útočník míří do Calgary, píší v zámoří

Praha

Počátkem ledna s ním sice Sparta podepsala novou roční smlouvu, nacházela se v ní však výstupní klauzule v případě splnění finančních podmínek zahraničním klubem. A je více než pravděpodobné, že Pražané o svého nejproduktivnějšího hráče základní části této sezóny přijdou. Daniel Přibyl má totiž namířeno do NHL.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Útočníci Sparty Jaroslav Hlinka (vlevo) a Daniel Přibyl.

Článek

Už na konci března kanadská televize TSN přišla s informací, že o služby třiadvacetiletého útočníka má zájem hned šest týmů NHL včetně Pittsburghu, Nashvillu a Calgary.

Uznávaný zámořský novinář Elliotte Friedman nyní uvádí, že český útočník, kterého v roce 2011 draftoval v šestém kole Montreal, ale smlouvu s ním nakonec nepodepsal, má namířeno k Flames. S nimi by měl uzavřít dvoucestný kontrakt na dva roky.

Oficiálně prý vše má být vše zpečetěné v momentě, kdy Sparta dohraje s Libercem finálovou sérii play off extraligy. Do boje o titul už ale Přibyl nezasáhne, neboť si v semifinále s Plzní poranil pravé koleno a musel na operaci. Kvůli ní přišel i o možnost poprat se o květnové mistrovství světa v Rusku.

Písecký odchovanec byl v základní části této sezóny nejproduktivnějším hráčem Sparty, když zaznamenal 45 kanadských bodů. Do svého zranění rovněž kraloval klubové tabulce produktivity i ve vyřazovacích bojích. Díky svým výkonům také letos poprvé oblékl dres seniorské reprezentace.

Reklama

Související témata: