Hlavní obsah

Jandač je trenér z úleku a brečí nejen do novin, ale i na Harfě, rozčiloval se liberecký Ševc

Praha

Liberečtí Bílí Tygři chtěli v Praze při finále extraligového play off hodně kousat, jenže často šli za hranu pravidel a během třetího duelu série o titul se prostě nechali převálcovat vlastními emocemi. Na sparťanském ledě udělali naprosto zbytečné fauly a vyfasovali celkem 52 trestných minut, takže snad ani nebylo divu, že prohráli 1:4.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Martin Ševc (vpravo) z Liberce a Miroslav Forman ze Sparty.

Článek
Fotogalerie

Nejvýrazněji na černé konto hostů přispěl Petr Vampola, kterého ve druhé části, kdy Liberec svou nedisciplinovaností ztrácel zápas, popadl vyloženě amok. Řval po rozhodčím i z trestné lavice a mlátil holí do plexiskla, takže dostal už druhý osobní trest ve finálové sérii.

Impulzivní hráč, který má příští sezónu zřejmě působit v Mladé Boleslavi, tak úterní zápas nesmí hrát. „Nechápu, že se nedokáže ovládnout. Mít ve třech zápasech o titul dva vysoké tresty, není věc, která do finále patří. Sám si rozhoduje o tom, že příště nastoupit nemůže, a uvidíme, kolik finálových zápasů ve své kariéře ještě odehraje," uvedl liberecký trenér Filip Pešán.

Těžko se ovládal i další klíčový hráč Liberce Martin Ševc, jenž o druhé pauze řval na sparťanského kouče Josefa Jandače. „Byl jsem vytočený. On je trenér z úleku, brečí na všechny strany a možná ne jen do novin, ale třeba i tady vedle na Harfě (sídlo hokejového svazu - pozn. red.)," tvrdil naštvaně obránce hostů.

Ševc se divil i barvě Jandačových vousů

Jandač i vzhledem k vedení svého týmu 4:0 v té chvíli zůstával nad věcí. „Nadával mi neskutečným způsobem, asi má potřebu na někoho prskat a vybral si mě. Nakonec se vztekal, proč mám šedivé vousy, tak jsem mu jen řekl, že on je bude mít v mém věku taky," říkal zjevně klidnější trenér Sparty.

Když se Liberec soustředil na hokej, byl lepší. Jenže už na konci první třetiny začali být hosté nesmyslně podráždění a za nedisciplinovanost pykali. „Kdo neovládne emoce, nemůže vyhrát, a nás už to potkalo podruhé. Příště už mužstvo nesmí mít tak horké hlavy, přes noc se hráči musí zklidnit," tvrdil Pešán.

Liberčtí hráči si vesměs uvědomovali, že se stali obětí vlastní frustrace. „Plánovali jsme na Spartu vlítnout, jenže ne takhle. Měli jsme moc vyloučených po zbytečných zákrocích holí, a když budeme hrát pořád oslabení, nemůžeme uspět," litoval autor jediné branky hostů Radim Šimek.

Přesilovky - voda na náš mlýn, věděl Mikuš

Sparta při už třetím Birnerově pobytu na trestné lavici otevřela skóre. „Když se dál budou takhle vybíjet, nám to může jen hrát do karet. Přesilovky byly voda na náš mlýn," těšilo obránce Juraje Mikuše, že další úder přehecovanému soupeři zasadil pražský celek v početní výhodě pět na tři.

Ranou do rozjitřelé liberecké psychiky byly dvě využité přesilovky v rozpětí 22 sekund. Hosty dorazil čtvrtý gól v síti ještě před koncem druhého dějství. „Říkali jsme si pak v kabině, že jsme pitomci," přiznával Šimek. „Tam se zápas zlomil. Lépe jsme zvládli hrát hokej podle pravidel," uvědomoval si kouč vítězů Jandač.

Který tým vyhraje čtvrtý zápas finále play off extraligy?
Sparta Praha
52 %
Bílí Tygři Liberec
48 %
Celkem hlasovalo 6697 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Extraliga play off 2016

  • Předkolo

  • Chomutov - logo Chomutov Brno - logo Brno
    3 : 1
  • PSG Zlín - logo PSG Zlín Třinec - logo Třinec
    3 : 2
  • Čtvrtfinále

  • Liberec - logo Liberec Chomutov - logo Chomutov
    4 : 0
  • Mladá Boleslav - logo Mladá Boleslav Hradec Králové - logo Hradec Králové
    4 : 2
  • Sparta - logo Sparta Zlín - logo Zlín
    4 : 1
  • Plzeň - logo Plzeň Olomouc - logo Olomouc
    4 : 1
  • Semifinále

  • Liberec - logo Liberec Mladá Boleslav - logo Mladá Boleslav
    4 : 0
  • Sparta - logo Sparta Plzeň - logo Plzeň
    4 : 2
  • Finále

  • Liberec - logo Liberec Sparta - logo Sparta
    4 : 2
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice