Hlavní obsah

Liberec nejen bez Vampoly. Lakatoš má za krvavý faul na Poláška stopku na dva duely

Praha
Aktualizováno

Nejen bez Petra Vampoly, který v pondělním třetím finále play off proti Spartě obdržel už druhý osobní trest do konce utkání a pro čtvrtý duel tak má automaticky zastavenou činnost, se dnes budou muset obejít hokejisté Liberce. Trenér Bílých Tygrů Josef Pešán bude postrádat i dalšího útočníka Dominika Lakatoše. Disciplinární komise soutěže mu totiž udělila trest na dva zápasy za faul na zadáka Pražanů Adama Poláška.

Foto: Profimedia.cz

Potyčka mezi libereckým Dominikem Lakatošem (vpravo) a Markem Hrbasem ze Sparty při jednom z předchozích vzájemných zápasů.

Článek

Lakatoš ve 33. minutě třetího finále zasáhl Poláška u mantinelu loktem do obličeje a způsobil mu krvavé zranění. Hlavní rozhodčí Pavel Hodek s Romanem Polákem celý incident přešli a libereckého útočníka nevylučovali. Dodatečnému trestu ale nakonec juniorský reprezentant přeci jen neušel.

Předseda disciplinární komise Karel Holý po zhlédnutí videa shledal, že zákrok byl veden na hráče v držení puku, a to z čelního pohledu s primární snahou hrát kotouč a nikoli ve vysoké nájezdové rychlosti. Polášek si podle Holého nebyl dostatečně vědom možnosti, že bude napadán a před střetem snížil těžiště, čímž minimalizoval možnosti vlastní obrany.

Za rozhodující fakt ale Holý považuje, že se Lakatoš před střetem odrazil, aby jeho zákrok dosáhl vyšší intenzity. „Dostal tak loket na úroveň hlavy a krku protihráče, čímž mu způsobil krvavé zranění v obličeji," uvedl v tiskové zprávě předseda disciplinárky a rozhodl o trestu na dva zápasy, což je na spodní hranici sazby. Vyšší stopku liberecký forvard neobdržel i proto, že v posledních dvou letech nebyl disciplinárně trestán a Polášek utkání dokončil.

Ani Sparta není kompletní, do finálové série nemůže od pondělního třetího klání zasáhnout její útočník Lukáš Klimek, jenž za kopnutí bruslí do Lukáše Dernera ve druhém duelu dostal od disciplinární komise pětizápasový flastr.

Sparta vede ve finále 2:1 na zápasy, čtvrté pokračování je na programu dnes od 18:20 v pražské O2 areně.

Reklama

Související témata: