Hlavní obsah

Tygři se uklidnili a dominovali. Když hrajeme pět na pět, tak na nás Sparta nemá, říkal Šimek

Martin KézrPrávo

Uklidnili se, udrželi emoce na uzdě a na ledě jasně dominovali. Bílí Tygři výhrou 4:1 na sparťanském ledě srovnali už podruhé v bitvě o titul krok. Finálová série extraligového play off je tak 2:2 na zápasy a protáhne se minimálně do neděle. Liberečtí hokejisté přestali dělat zbytečné fauly a diktovali tempo čtvrtého duelu.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Liberecký útočník Jakub Valský před brankářem Sparty Tomášem Pöpperlem, vzadu sparťan Andrej Kudrna.

Článek
Fotogalerie

Na začátku druhého dějství získali během 71 sekund klíčový dvougólový náskok. „Byl to od nás úplně odlišný výkon oproti třetímu zápasu. Hráli jsme jako tým, šli jsme jeden za druhého a byli soustředěni jen na hokej. Vše ostatní prošumělo kolem nás," říkal Michal Řepík, jenž otevřel skóre. „Když hrajeme pět na pět, tak na nás Sparta prostě nemá," měl jasno obránce Radim Šimek.

„Určitě pomohlo, že jsme si věci z pondělí důsledně vyříkali už na hotelu při večeři po minulém zápase. Dobře jsme se vyspali, v kabině před zápasem byla z týmu cítit velká síla. Všichni jsme dobře věděli, že nejdůležitější je uklidnit se a nemít tak horké hlavy," doplňoval Šimek, jehož trefa do prázdné branky Pražanů 98 sekund před koncem pečetila výsledek.

Sparťané byli všude pozdě, prohrávali osobní souboje a neměli ani patřičný důraz. Jejich marnost vrcholila ve 34. minutě, kdy Forman zahodil i trestné střílení. „Museli jsme počítat s tím, že Liberec projde proměnou, jenže nám moc nešly nohy a bylo tam od nás víc chybiček," přiznal domácí obránce Adam Polášek.

Domácí kouč cítil marnost počínání svého mužstva. „Celý zápas jsme tahali za kratší konec. Už první třetina nebyla dobrá. Na začátku té druhé jsme chtěli nastoupit jinak, bohužel jsme ale hned inkasovali a to určilo ráz utkání. Určitá šance byla ještě s tím trestným střílením za stavu 0:2, jenže jsme ho neproměnili," připustil Josef Jandač.

Disciplína byla vzorová, liboval si Pešán

Na liberecké straně mohla zavládnout spokojenost. „Nastoupil tým s úplně jinou tváří oproti třetímu zápasu, v němž nás převálcovaly vlastní emoce. Myslím si, že předváděná hra i disciplína byla vzorová. Jen doufám, že si to hráči budou pamatovat a navážeme na tento výkon i při pátečním domácím utkání," uvažoval liberecký trenér Filip Pešán.

Hodně vydařeným tahem kouče hostů bylo nasazení náhradníka Schwarze do liberecké branky, kde stál celý zápas poprvé od 28. února. „Rozhodl jsem se ho nechat chytat místo Lašáka hned v pondělí večer a ještě ráno jsem ujišťoval sám sebe, že mě ta myšlenka drží," líčil s úsměvem Pešán.

„Švára byl úplně super, podržel nás v pravý okamžik. Je to ohromně povzbuzující, že máme dva gólmany s takovou jistotou," ocenil Řepík. „Určitě měl chuť se právě proti Spartě, kdy kdysi působil, předvést. Moc střel na něj nám neprošlo. Není teď jiná cesta než všechno smáznout, v pátek hrajeme v Liberci o mečbol," uvědomoval si Polášek.

Jak dopadne pátý finálový zápas play off mezi Libercem a Spartou?
Vyhraje Liberec
69,9 %
Zvítězí Sparta
30,1 %
Celkem hlasovalo 6756 čtenářů.

Reklama

Pavouk - Extraliga play off 2016

  • Předkolo

  • Chomutov - logo Chomutov Brno - logo Brno
    3 : 1
  • PSG Zlín - logo PSG Zlín Třinec - logo Třinec
    3 : 2
  • Čtvrtfinále

  • Liberec - logo Liberec Chomutov - logo Chomutov
    4 : 0
  • Mladá Boleslav - logo Mladá Boleslav Hradec Králové - logo Hradec Králové
    4 : 2
  • Sparta - logo Sparta Zlín - logo Zlín
    4 : 1
  • Plzeň - logo Plzeň Olomouc - logo Olomouc
    4 : 1
  • Semifinále

  • Liberec - logo Liberec Mladá Boleslav - logo Mladá Boleslav
    4 : 0
  • Sparta - logo Sparta Plzeň - logo Plzeň
    4 : 2
  • Finále

  • Liberec - logo Liberec Sparta - logo Sparta
    4 : 2