Hlavní obsah

Nejezdilo nám to a chyběl i tlak do brány, znělo ze sparťanské kabiny po porážce s Tygry

Praha

Od začátku tahali za kratší konec. Hokejisté Sparty nepřidali v úterý večer v extraligovém finále třetí bod, který by je už výrazně přiblížil mistrovskému titulu. Liberec byl ve čtvrtém zápase rychlejší, vyhrával osobní souboje a po zásluze srovnal stav série na 2:2. "Měli jsme málo střel, nechodili jsme do brány," zlobil se obránce Pražanů Jan Švrček, jenž v samém závěru alespoň připravil velmi dobře chytajícího brankáře Marka Schwarze o čisté konto.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Brankář Sparty Tomáš Pöpperle po inkasovaném gólu, vpravo liberecký útočník Branko Radivojevič.

Článek

Bílí Tygři toužili napravit nevydařený výkon z třetího souboje a od úvodního vhazování se do soupeře zakousli. Diktovali tempo hry, Pražany přestříleli, rozhodující náskok si však vypracovali až ve druhé třetině. Po dvou bleskových úderech odskočili domácím do trháku.

"Od začátku jsme byli pomalejší. Liberec byl dneska lepší," uznal útočník Michal Dragoun, který je jedním z pamětníků posledního sparťanského titulu z roku 2007.

Kouč Filip Pešán vytáhl v úterý na sparťany z rukávu žolíka v podobě náhradního brankáře Marka Schwarze a ten se za důvěru odvděčil náramně. Zneškodnil 19 střel domácích, poradil si i s trestným střílením Formana, jenž ve 34. minutě mohl vrátit sparťany zpět do utkání.

Dragoun: Nevytvořili jsme tlak do brány

"Chytal dobře, naskočil do toho, ale my jsme na něj nevytvořili moc tlak. To musíme do příště změnit," uvědomuje si Dragoun. Sparťané ve třetím finálovém střetnutí dominovali, třiatřicetiletý forvard však odmítá, že by podještědské šelmy v úterý trochu podcenili. "Vůbec taková slova nepadla. Liberec je dobrej mančaft. Věděli jsme, že se z toho pondělního zápasu poučí. Hráli dneska líp. Ani jedna strana nečekala, že to bude jednoduchá série. Je to pořád vyrovnaný," řekl Dragoun.

Série se za stavu 2:2 stěhuje znovu na sever Čech. V pátém utkání si jeden z týmů zajistí mečbol a bude mít na dosah vysněné zlato. Dragoun věří, že Sparta pod Ještědem v pátek uspěje. "Pokud do utkání vstoupíme dobře, budeme bruslit, můžeme tam vyhrát," připomněl Dragoun.

Jediným sparťanem, který našel v úterním duelu recept na Schwarze, byl obránce Švrček. V 57. minutě krásnou ranou snížil na 1:3. "Jarda Hlinka mi dal puk parádně za modrou. Poslal jsem to křížem a spadlo to tam," komentoval svůj premiérový zásah sezóně. I on doufá, že Sparta předvede v pátek zcela odlišný výkon. "Dnes nám to vůbec nejezdilo, nedostávali jsme se do šancí, nestříleli na bránu. Musíme to změnit. Už v kabině jsme si k tomu něco řekli," dodal třicetiletý bek.

Jak dopadne pátý finálový zápas play off mezi Libercem a Spartou?
Vyhraje Liberec
69,9 %
Zvítězí Sparta
30,1 %
Celkem hlasovalo 6756 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Extraliga play off 2016

  • Předkolo

  • Chomutov - logo Chomutov Brno - logo Brno
    3 : 1
  • PSG Zlín - logo PSG Zlín Třinec - logo Třinec
    3 : 2
  • Čtvrtfinále

  • Liberec - logo Liberec Chomutov - logo Chomutov
    4 : 0
  • Mladá Boleslav - logo Mladá Boleslav Hradec Králové - logo Hradec Králové
    4 : 2
  • Sparta - logo Sparta Zlín - logo Zlín
    4 : 1
  • Plzeň - logo Plzeň Olomouc - logo Olomouc
    4 : 1
  • Semifinále

  • Liberec - logo Liberec Mladá Boleslav - logo Mladá Boleslav
    4 : 0
  • Sparta - logo Sparta Plzeň - logo Plzeň
    4 : 2
  • Finále

  • Liberec - logo Liberec Sparta - logo Sparta
    4 : 2