Hlavní obsah

Plzeň po zisku bronzu prodloužila smlouvy s trenérem Strakou i jeho asistenty

Hokejisty Plzně i v příští extraligové sezóně povede jako hlavní kouč Michal Straka, jehož asistentem nadále bude Ladislav Čihák. U mužstva rovněž zůstává i trenér brankářů Rudolf Pejchar, jenž měl nabídku z Kontinentální ligy. Všichni tři prodloužili smlouvu se západočeským klubem o rok.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Michal Straka povede hokejisty Plzně i v následující sezóně.

Článek

Pětačtyřicetiletý Michal Straka převzal hokejisty Plzně v průběhu sezóny 2014/15 a v té probíhající zažil první kompletní ročník v pozici hlavního trenéra na střídačce Indiánů. A byla to sezóna úspěšná, mužstvo dovedl k bronzovým medailím.

„Sezóna pro nás dopadla velmi dobře a nebyl vůbec žádný důvod váhat nad setrváním celého trenérského týmu. Zájem byl z obou stran a dohoda velmi rychlá. Komplikovanější situace nastala u trenéra brankářů Rudy Pejchara, který měl nabídku z KHL. Dali jsme si termín, do kdy to vyřešíme, a nakonec to dopadlo tak, že zůstává. Když se podíváme, jaký pokrok udělal s Matějem Machovským i Patrikem Polívkou, tak jsme rádi, že tu bude i nadále," uvedl sportovní manažer Plzně Tomáš Vlasák.

Reklama

Související témata: