Hlavní obsah

Sepsal omluvu, cítil lítost a vnímal závist. Teď jsem šťastný, přiznal Vampola

Praha

Když ve třetím finálovém utkání se Spartou inkasoval už druhý osobní trest v bojích o titul, měl hokejový útočník Liberce Petr Vampola automaticky zastavenou činnost na jeden zápas. Kouč Bílých Tygrů Filip Pešán však mistra světa z roku 2010 nevrátil do sestavy ani pro pátý duel. Šanci dostal až v nedělním šestém. V něm si sice připsal dva menší tresty, zároveň však gólem na 1:1 zavelel k obratu, po němž Bílí Tygři slaví svůj historicky první mistrovský titul.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký útočník Petr Vampola (vlevo) v souboji s Markem Hrbasem ze Sparty.

Článek

„Jsem rád, že mi trenér dal pro neděli důvěru a já k tomuto skvělému výsledku pomohl gólem," říkal Vampola s medailí na krku. A vracel se ke třetímu zápasu série, ve kterém neudržel na trestné lavici nervy a pustil se do rozhodčích a po druhém trestu ve finálové sérii musel nuceně vynechat čtvrtý duel a z rozhodnutí Pešána i pátý.

„Chápal jsem to, i když mě to strašně mrzelo. Po tom zápase jsem napsal omluvu, že mě to strašně mrzí. Na konec jsem připsal, že třeba bude platit, že všechno špatný je pro něco dobrý," prozrazuje Vampola, kterého v nelehkých chvílích podpořila rodina a kamarádi.

„Jsme totiž v České republice, kde je moc lidi, kteří vám nepřejí úspěch v práci, ve sportu nebo byznysu a závidí. O to víc jsem byl v neděli namotivovaný, chtěl jsem to odčinit a klukům to vrátit. Těch posledních pár dnů pro mě bylo hodně těžkých, a i když se mi to nestává, cítil jsem nervozitu. Nehrál jsem ani moc svou hru, ale chtěl jsem ne na 100, ale na 110 procent," přiznával rodák ze Žďáru nad Sázavou. „Nevyvíjelo se to pro mě úplně šťastně, ale tohle je krásná zlatá tečka."

Při oslavách roli prvního centra hrát nebude

Vampola se tak dočkal už třetího titulu v domácí nejvyšší soutěži. Před patnácti roky slavil coby devatenáctiletý mladík se Vsetínem, v roce 2013 pomohl k premiérovému titulu Plzni. Tehdy ale u rozhodujícího finále chyběl, neboť před zápasem porušil životosprávu, když si protáhl večerku, a trenéři ho k sedmému zápasu nenominovali.

„Po titulu se Vsetínem jsem lítal, kouřil šest doutníků, pil pivo a dělal všechno dohromady. Teď je to jiné, nějak to pořád vstřebávám. Člověk by si to měl vychutnat. Je mi 34 let a nevím, jestli tohle ještě budu moct zažít. Takže si sednu, otevřu pivo a užiju si to," měl jasno Vampola

„Pro Liberec je to životní úspěch. V extralize už nějakou dobu je a strašně moc lidí si to zaslouží. Mám v sobě obrovské emoce, že se to povedlo. Přesně kvůli tomu hokej hrajeme. Jsem strašně šťastný, že se to povedlo," tvrdil Vampola a znovu zopakoval, že při mistrovských oslavách nebude hrát roli prvního centra.

„Od toho jsou jiní kluci. Budu si to snažit maximálně užít, je to nádhera. Je to výsledek celoroční práce, kdy jsem byl spokojený jak po osobní, tak týmové stránce. Tým šlapal, já měl nějakou zodpovědnost," uzavírá střední útočník, jenž by měl od příští sezóny hrát za Mladou Boleslav.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec