Hlavní obsah

Oceláři už nestojí o svého kapitána, končí i další hráči. Kleslu to zaskočilo

Třinec
Aktualizováno

Šestice hráčů už nebude v příští sezóně oblékat dres třineckých Ocelářů. Pěti skončila smlouva, o ukončení běžícího kontraktu vedení klubu jedná s kapitánem týmu Rostislavem Kleslou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Třinecký obránce Rostislav Klesla už dres Ocelářů nejspíš oblékat nebude.

Článek

„S novou trenérskou dvojicí Kýhos a Mucha jsme se bavili o tom, jak bude vypadat kádr pro nadcházející sezónu. Trenéři si mohli vybrat, s kým už nechtějí spolupracovat, a dohodli jsme se, že s Rostislavem Kleslou už nepočítají," řekl generální manažer Třince Pavel Marek. „Úzce to souvisí s novou koncepcí, v níž se chceme orientovat na své odchovance. Naše mládež je na vzestupu, což ukázala ziskem juniorského titulu, proto je chceme v co největším počtu zařazovat do kádru," dodal Marek.

Čtyřiatřicetiletého beka verdikt Ocelářů zaskočil. „Rozhodnutí Třince mě překvapilo, mám v klubu platný dlouholetý kontrakt, o kterém budeme v následujících dnech jednat. Více bych se k této situaci zatím nevyjadřoval," uvedl pro Sport.cz Rostislav Klesla.

Smlouvy nebo hostování skončily Tomáši Slovákovi, Richardu Stehlíkovi, Kamilu Krepsovi, Tomáši Plíhalovi, Jakubu Orsavovi a Radoslavu Tyborovi. Do týmu se z hostování v Plzni naopak vrací Erik Hrňa. Třinec by rád získal i Slováka Jána Sýkoru, který ve Slezsku v nedávno skončené sezóně hostoval z Plzně.

„Tento kádr je tady už několik let pohromadě a tým je potřeba okysličit. Proto musí někteří odejít. Všichni jsme si k tomu řekli své a došli k závěru, že služby těchto hráčů, včetně Rostislava Klesly, už nevyužijeme," řekl 59letý Kýhos, jenž podepsal v Třinci smlouvu na dva roky.

Přípravu na novou sezónu zahájili Třinečtí v pondělí 25. dubna bez posil. „Jednáme o některých příchodech, nic ale není ukončené," naznačil Marek. Zájem má Třinec například o havířovského Antonína Pechance, jenž vypomáhal v předkole play off. „Má v Havířově smlouvu, nicméně z naší strany zájem je," řekl Marek. Kouč Kýhos by rád do týmu přivedl ještě jednoho obránce a alespoň tři útočníky. „Velký zásah do týmu ale není nutný. Kádr v Třinci je kvalitní," uvedl Kýhos.

Reklama

Související témata: