Hlavní obsah

Poslední dvě sezóny? Zkušenost k nezaplacení, říká Rulík, jenž v Litvínově zůstává

Praha
Aktualizováno

V minulé sezóně dovedl hokejisty Litvínova k historicky prvnímu mistrovskému titulu, ta letošní už byla ze strany Chemiků podstatně nepovedenější a účast v nejvyšší soutěži i pro nadcházející ročník zachraňovali až v baráži. Hlavnímu trenérovi Radimu Rulíkovi však vedení klubu vyjádřilo podporu a tým tak povede i v příští sezóně. U mužstva jako druhý asistent zůstává i Jiří Šlégr, o prvním asistentovi se jedná.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Radim Rulík povede hokejisty Litvínova i v příští sezóně.

Článek

„Sezóna se nám vůbec nepovedla. Podíl jsme na tom měli všichni, větší či menší. Říká se, že po úspěchu, po zisku titulu, přichází pokles výkonnosti, my jsme si ho vybrali až do dna," uvedl padesátiletý Rulík pro litvínovské klubové stránky.

Zatímco loni mužstvo dotáhly za titulem produktivní první dvě útočné formace, letos se Chemici po odchodech Ručinského s Petružálkem a poklesu formy dalších hráčů trápili.

„Viktor Hübl nějakou dobu držel tým svou produktivitou, pak se ale zranil a vyvrcholilo to zraněním Petera Jánského, který měl v sezóně nakonec dvě - zlomeninu a utržené rameno, takže jsme vlastně tuto první lajnu ztratili. Až později, s příchodem Radka Dudy, se nám povedlo vytvořit znovu produktivní útok," ohlíží se Rulík za sezónou, která vyvrcholila úspěšnou, nicméně psychickou náročnou baráží.

„Teď musíme sestavit mužstvo a realizační tým na nový ročník. Chtěli bychom mužstvo vytvořit tak, abychom zase měli dvě produktivní lajny. Pro všechny hráče, kteří s námi absolvovali obě minulé sezóny a budou zde pokračovat, to byla myslím zkušenost k nezaplacení," uzavírá bývalý trenér Plzně, Karlových Varů, Znojma, Sparty nebo Chomutova.

Reklama

Související témata: