Hlavní obsah

Prodej licence do Kladna? Připravujeme se dál na sezónu v Chomutově, tvrdí Dinda

Chomutov

Nejistota panuje mezi hokejovými příznivci Chomutova nad tím, jestli Piráti budou i v příští sezóně působit v extralize a zda se bude ve zdejší moderní aréně hrát elitní soutěž. Prosakují spekulace, že by klub mohl prodat licenci do Kladna. „Připravujeme se na další sezónu v Chomutově a nemám zprávy, že by to mělo být jinak,“ řekl obchodní a marketingový ředitel chomutovského klubu David Dinda v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Profimedia.cz

Hokejový Chomuotv po nejlepší sezóně v extralize zvažuje stěhování jinam.

Článek

Jaká je aktuální situace v chomutovském hokeji?

Podstatné je říci, že jednáme s městem ohledně systematické podpory hokeje. Pro nás je klíčové sdělení, zda je Chomutov vhodným místem a městem k provozování hokeje na takové úrovni a s takovým zázemím, jak se podařilo vybudovat za soukromé peníze. Je tady mládež, extraligové áčko. Zjišťujeme, jestli politická reprezentace to chce, a zda se hodlá na provozu podílet ve větším rozsahu.

Co případné stěhování jinam?

O jednání na toto téma nic nevím, jen něco z médií, či spekulací. O tom, jaké konkrétní kroky dělá majitel klubu Jaroslav Veverka, nemám zprávy. Ale nepopírám, že si analyzuje trh v České republice - jaká je situace a jak to funguje jinde a případně kde by byl o činnost klubu na zmíněné úrovni větší zájem.

Jak současné období v Chomutově prožíváte?

Nedá se to porovnat. Je to nová situace, se kterou jsem se dosud nesetkal. Pro nás je to - řekněme ne úplně šťastné mezidobí. Připravujeme se ale dál na sezónu v Chomutově a nemám zprávy, že by to mělo být jinak. A věřím, že se k tomu postavíme čelem.

Možná, že fanoušky znepokojuje i velký výčet hráčů, kteří v klubu končí.

Třeba vypadá děsivě, že odchází patnáct kluků. Někteří ukončili hostování, další nepokračují. Ale jsme teprve na začátku května a tvorbu kádru má ve svých rukách trenér Vladimír Růžička. Výsadní pravomoc je na něm a určitě probíhají jednání s novými hráči. Už jsme oznámili příchody pěti posil. Přičemž útočník Skokan přichází ze Slovanu Bratislava z KHL a urostlý obránce Kudělka z Vítkovic. Takové typy hráčů přesně zapadají do toho, co trenéři shánějí.

Jak bude probíhat příprava?

Mladí hráči ji už zahájili pod vedením kondičního trenéra. Starší hráči mají individuální plány, odpočinou si a budou se připravovat sami ve městech, kde bydlí. A na ledě se tým sejde v červenci. Není to nic neobvyklého a nesouvisí to s nynější situací. Takový model praktikujeme už třetí rok.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 19 : 00
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec