Hlavní obsah

Nečekaný rozchod! Rebel Duda končí v Litvínově, klub už s ním nepočítá

Litvínov

Hokejista Radek Duda si žlutočerný dres Litvínova v příští extraligové sezóně už neoblékne. Verva se sedmatřicetiletým útočníkem navzdory platné smlouvě dál nepočítá. Informovaly o tom ve čtvrtek oficiální internetové stránky severočeského klubu.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Litvínovský útočník Radek Duda (vpravo) v zápase 5. kola baráže se Slavií.

Článek

Duda přišel do Litvínova v prosinci loňského roku z Karlových Varů. Chemikům pomohl v baráži zachránit extraligovou příslušnost pro nadcházející extraligový ročník, v něm si ale za Vervu nezahraje.

Bývalý reprezentační forvard měl s Chemiky platnou smlouvu i na příští sezónu, kterou Litvínovští převzali od Západočechů, jenže klub o jeho služby už nestojí.

Kysela: Chceme jít jinou cestou

Po středečním večerním jednání širšího vedení klubu, trenérů A-týmu a některých členů představenstva se klub rozhodl, že se s Dudou dohodne na ukončení spolupráce.

„Hledali jsme v minulé sezóně hráče pro oživení našeho kádru a byli jsme rádi, že jsme Radka získali. V krizové chvíli nám hodně pomohl, nyní v přípravě na novou sezónu ale chceme jít po dohodě s trenéry jinou cestou," uvedl na oficiálních internetových stránkách klubu generální manažer Litvínova Robert Kysela.

Někdejší křídelník Slavie, Plzně, Chomutova či Liberce odehrál za Litvínov v minulé sezóně celkem 37 utkání, v nichž zaznamenal osm gólů a 17 přihrávek. V baráži byl třetím nejproduktivnějším hráčem mužstva.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice