Hlavní obsah

V Liberci mi smlouva skončila, neřeším, co bude dál, říká kapitán Bílých Tygrů

Liberec

Kapitán libereckých hokejistů v nedávno skončené mistrovské sezóně Jan Výtisk tráví i současné dny po oslavách extraligového titulu v Liberci. „Věnuji se dětem a hokejovou budoucnost zatím neřeším,“ řekl Výtisk v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Liberecký obránce Jan Výtisk.

Článek

Jak prožíváte pomistrovské období?

Oslavy byly veliké, užili jsme si je. Teď už je to poklidnější (úsměv). Odpočíváme, hodně kluků odjelo na dovolenou. Každý z nás budeme mít ještě pohár u sebe, abychom skvělou sezónu ještě oslavili i s rodinami. A Liberec má čtyři hráče na mistrovství světa, což je velký úspěch nejen českých reprezentantů Radima Šimka, Michala Birnera, Michala Řepíka a slovenského reprezentanta Martina Bakoše, ale i celého klubu.

Co pro vás znamená, že jste kapitánem mistrů?

Moc si toho vážím, že si mě kluci zvolili a že jsem nakonec mohl zvednout mistrovský pohár. Vyhráli jsme to ale všichni dohromady, jeden hráč ani kapitán sám nic nevyhraje.

Proč jste zatím nevyrazil na dovolenou?

V Liberci jsem šest let. Dcera chodí do školy a musí dokončit školní rok. Až potom budeme mít možnost odjet do Ostravy. A tak chodím s dětmi i na kroužky a mám na to víc času.

Jak se vám líbí liberecké sportovní prostředí?

Pokud jde o hokej, město a konkrétně hokejový klub si titul zaslouží. Myslím, že je to dobře, protože extraligu sledovalo hodně fanoušků a titul je impulsem i pro další zájemce o hokej. Ale v Liberci se daří spoustě sportů. Volejbalisté Dukly získali taky titul, fotbalisté Slovanu jsou znovu v evropských pohárech. I zázemí a sportovní možnosti pro lidi jsou tady rozmanité, to je něco úžasného.

Máte představu o libereckém kádru pro příští sezónu?

To je především záležitost vedení klubu, jaké mužstvo postaví.

A vy zůstanete v Liberci?

Smlouva mi skončila a uvidíme, co dál. A nechci to zatím řešit.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec