Hlavní obsah

Hokejový obránce Marušák prodloužil ve Zlíně o rok smlouvu

Zlín

Čtyřicetiletý hokejový obránce Jiří Marušák bude i v příští sezóně hrát ve Zlíně. S vedením klubu se dnes dohodl na prodloužení smlouvy o jeden rok. Marušák pomohl před dvěma lety Zlínu k zisku mistrovského titulu a v uplynulé sezóně patřil k hlavním defenzivním oporám Beranů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Zlína Jiří Marušák (uprostřed) zůstává v týmu Ševců.

Článek

Jednání o jeho dalším působení v klubu se táhla. "Chtěli jsme si ujasnit filosofii přístupu k obraně týmu i výhled na další roky. Také jsme řešili rozpočet. Udržení týmu a jeho posílení znamenalo vynaložení více financí," uvedl na klubovém webu jednatel hokejistů Zlína Patrik Kamas. "Jsem rád, že nám dal Marušák čas a byl trpělivý. O to více nás dnešní dohoda potěšila," dodal Kamas.

Marušák se v pátek zapojí do společné přípravy týmu. "Jsem rád, že jsme se dohodli. Čekání nebylo příjemné. Ze složení týmu je jasné, že se po nás bude požadovat úspěšný ročník. Věřím, že to zvládneme," prohlásil.

V české extralize odehrál za 19 sezón 786 zápasů, ve kterých zaznamenal 86 gólů. Nastupoval také za Vítkovice, Mladou Boleslav, Plzeň a Pardubice. Z české nejvyšší soutěže má pět medailových kovů. Působil i ve Švédsku, Rusku a Finsku, kde získal mistrovský titul s Tapparou Tampere v roce 2003. V reprezentaci odehrál 29 utkání a vstřelil tři branky.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec