Hlavní obsah

Účast Chomutova v extralize je stále nejistá. Veverka zůstává v kontaktu s Jágrem

Další působení hokejistů Chomutova v extralize zůstává po pondělním jednání městského zastupitelstva nejasné. To nepřineslo v otázce podpory seniorského hokeje žádný definitivní závěr a podle statutárního ředitele Pirátů Jaroslava Veverky mladšího klub řeší další scénáře vývoje včetně přesunu licence do jiného města. V této souvislosti je delší dobu v kontaktu s většinovým vlastníkem prvoligového Kladna Jaromírem Jágrem mladším.

Foto: Milan Malíček, Právo

Radost hokejistů Chomutova.

Článek

"Z předchozích jednání s představiteli města vyplývalo, že panuje shoda na zachování mládežnického hokeje. Na podpoře seniorského týmu v extralize shoda nepanovala, proto jsme deklarovali, že podnikneme kroky k případnému přesunu licence do jiného města," uvedl Veverka mladší v tiskové zprávě klubu.

"I přesto jsme avizovali, že v každém případě poskytneme městu Chomutov vždy poslední možnost situaci přehodnotit," řekl Veverka. Město doposud dávalo peníze na mládežnický sport, který letos dostane 7,5 miliónu korun. Piráti žádají 33 miliónů.

Zatím se shodli na 17 miliónech

Zastupitelé nakonec v pondělí pověřili primátora, aby připravil výsledky jednání s klubem na příští zasedání. "My tu hokej chceme, ale naše ekonomické možnosti jsou omezené. Zatím jsme se domluvili na číslo 17 miliónů korun. Nechte nás jednat, až bude výsledek, dozvíte se. Musí se najít forma, jakým způsobem podpora bude poskytnuta," uvedl v pondělí náměstek primátora Marek Hrabáč (ANO 2011).

Veřejného jednání zastupitelstva se zúčastnila také přibližně stovka fanoušků Pirátů. "Byl jsem velmi mile překvapen, kolik příznivců hokeje a sportu obecně na jednání dorazilo. Klub v tomto směru nevyvíjel žádnou aktivitu, proto mě jejich přítomnost v jednacím sále velmi potěšila. Rád bych jim poděkoval za jejich příspěvky do diskuse a za zájem, který o svůj klub projevili," uvedl Veverka. "Po veřejném zasedání máme trochu jasněji v tom, kdo o extraligový hokej ve městě má zájem a pro koho to není téma k jednání," doplnil.

Koupí si Kladno nejvyšší soutěž?

Veverka se sešel i s kladenským primátorem Milanem Volfem, ale jednání o případném přesunu licence do Kladna vede s Jágrem. "Chtěl jsem znát názor pana primátora, proto jsem se s ním osobně sešel. O žádných konkrétních částkách jsme se spolu nebavili. Je potřeba říct, že město Kladno má v klubu minoritní podíl a rozhodující slovo má rodina Jaromíra Jágra, která je většinovým vlastníkem klubu," prohlásil Veverka.

Kladno se po sestupu z nejvyšší soutěže v roce 2014 chystá na třetí sezonu v první lize. Teď mu svítá naděje na získání nejvyšší soutěže jinak než sportovní cestou. "S Jaromírem Jágrem mladším jsme nad tímto tématem již delší čas v kontaktu. Zásadní by tak bylo jeho rozhodnutí, nikoliv názor pana primátora Volfa, který zastupuje minoritního vlastníka," dodal Veverka.

Reklama

Související témata: