Hlavní obsah

Posila jako hrom! Mistr světa se vrací po pěti letech, ne ovšem do mateřské Komety

Praha

Po pěti letech strávených ve finském Jyväskylä se rozhodl zahraniční angažmá ukončit a vrátit se domů. Mistr světa z roku 2010 Petr Hubáček měl nabídky od více extraligových klubů, mluvilo se i o návratu do brněnské Komety, jíž je odchovancem, nakonec si ale šestatřicetiletý hokejový útočník plácl s Pardubicemi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Petr Hubáček během srazu hokejové reprezentace.

Článek

„Jakmile jsem měl indicie, že by se Petr chtěl vrátit do české extraligy, začal jsem ihned jednat. Spolu s hlavním trenérem Peterem Draisaitlem jsme měli eminentní zájem jej získat. Všichni máme velikou radost, že se to podařilo. O Petra Hubáčka usilovalo více českých klubů, velmi si vážíme toho, že zvolil náš," mne si ruce pardubický generální manažer Pavel Rohlík.

Hubáček je odchovancem Komety, kromě ní extraligu okusil i za Zlín a Vítkovice a dohromady v tuzemské nejvyšší soutěži odehrál přes 500 zápasů. V roce 1998 byl draftován do NHL Philadelphií, jejíž dres v sezóně 2000/01 oblékl v šesti zápasech a vstřelil jeden gól.

Kromě NHL si vyzkoušel i švýcarskou nejvyšší soutěž za Bern a Kontinentální ligu za Nižněkamsk. Posledních pět sezón pak působil ve finském Jyväskylä, s níž získal jeden mistrovský titul a dva bronzy.

Na severu Evropy ale mistr světa z roku 2010, vicemistr světa z roku 2006 a majitel bronzové medaile ze světového šampionátu 2011 pobýval většinu času sám bez rodiny, a tak se nyní rozhodl pro návrat.

A Pardubice ihned zavětřily. „Velmi důležité pro nás jsou Petrovy morální a charakterové vlastnosti. Když jsem se bavil s Tomášem Rolinkem a Petrem Čáslavou (hráči Dynama), tak mi jednoznačně potvrdili, že právě takový hráč, kterého znají ze společného působení v národním týmu, nám může v nové sezóně pomoci," věří Rohlík.

„O jeho kvalitách mimo výčet jeho úspěchů svědčí i fakt, že v posledních dvou sezonách byl asistentem kapitána Jyväskylä, to také leccos znamená," prohlásil Rohlík na adresu hráče, jenž v národním týmu nastoupil do 120 utkání, v nichž jedenáctkrát skóroval.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.