Hlavní obsah

Petružálek už patří Třinci. Umí dávat góly, proto jsme ho chtěli, raduje se Kýhos

Třinec
Aktualizováno

Bronzový medailista z hokejového šampionátu v roce 2012, útočník Jakub Petružálek, už je Ocelářem. V třineckém klubu podepsal jedenatřicetiletý odchovanec litvínovského hokeje dvouletý kontrakt. „Po těch odchodech některých klíčových hráčů je to výrazné posílení naší ofenzívy. S příchodem takového hráče můžu být jenom spokojený. Kuba umí dávat góly, to se o něm ví, a proto jsme o něj usilovali. Nicméně jeden střelec mužstvo nedělá a ještě jednoho silného konstruktivního centra bychom potřebovali,“ radoval se kouč Vladimír Kýhos.

Foto: Petr Horník, Právo

Trénink hokejistů české reprezentace - na snímku Jakub Petružálek

Článek

Petružálek naposledy působil v Kontinentální lize v Dynamu Moskva, ale rozhodl se vrátit do extraligy. Nezamířil však do Litvínova, s nímž loni získal mistrovský titul, ale do Slezska. „S Kubou jsme jednali a nabídli mu nadstandardní smlouvu, ale musíme brát v potaz naše možnosti. Jsme regionální klub a nabídce Třince jsme nemohli konkurovat," řekl generální manažer severočeského klubu Robert Kysela. „Věříme, že opět přijde doba, kdy znovu oblékne litvínovský dres," dodal Kysela.

Petružálek po loňském historickém triumfu Litvínova odešel do švédského Örebro, v prosinci pak přestoupil do Dynama Moskva. Za klub, jemuž v roce 2013 při předchozím angažmá výrazně pomohl k zisku Gagarinova poháru, však odehrál kvůli potížím s ploténkou jen čtyři zápasy. V lednu pro něj sezóna předčasně skončila.

Petružálek má na kontě i dva zápasy v NHL za Carolinu. Hrál také za finský tým Lukko Rauma a v KHL za Chabarovsk, Kazaň a Jekatěrinburg.

Petružálek je čtvrtou posilou Ocelářů. Již dříve do Třince zamířili Slováci Ján Sýkora z Plzně a Rastislav Špirko z Brna či třinecký odchovanec Rostislav Marosz, který naposledy oblékal dres Karlových Varů.

Z Třince naopak před startem přípravy odešli obránci Rostislav Klesla, Tomáš Slovák a Richard Stehlík a útočníci Kamil Kreps, Tomáš Plíhal, Radoslav Tybor, Jakub Orsava a Lukáš Žejdl.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín