Hlavní obsah

Chomutov získal z Plzně útočníka Poletína

Praha

Po Ivanu Humlovi, jehož získali minulý týden, hlásí hokejisté Chomutova další posilu do útoku. Kádr extraligových Pirátů pro příští sezónu rozšíří pětadvacetiletý forvard Michal Poletín, který uplynulý ročník strávil v Plzni.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Poletín (vlevo) ješté v dresu Slavie. Od příští sezóny bude 25letý útočník hájit barvy Chomutova.

Článek

Kouč Chomutova Vladimír Růžička Poletína velmi dobře zná ze Slavie. Právě pod vedením zkušeného trenéra debutoval křídelní útočník v 19 letech v extralize. V dresu sešívaných odehrál Poletín pět sezón, před tou uplynulou zamířil do Plzně, kde se mu ale z osobního hlediska příliš nedařilo.

S Indiány sice získal bronzové medaile, za celou sezónu ale zaznamenal jen čtyři branky a dvě asistence, v play off pak nebodoval vůbec. V extralize dosud odehrál 258 zápasů, v nichž si připsal 34 gólů a 20 nahrávek.

Poletín je po Ivanu Humlovi, Petru Koblasovi a Dávidu Skokanovi čtvrtou letní posilou Pirátů do útoku. Kromě toho Chomutov během přestávky získal i brankáře Jána Laca a Tomáše Krále a obránce Bretta Flemminga, Tomáše Kudělku a Lukáše Chalupu.

Novou roční smlouvu uzavřel s Piráty jejich odchovanec Nicolas Hlava. Dvaadvacetiletý forvard odehrál za Chomutov zatím sedm zápasů, v nichž vstřelil jednu branku.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec