Hlavní obsah

Bojový poplach, trénink na tatami i cvičení v plynových maskách. Vítkovičtí zažívají peklo

Zlaté Hory

Noční bojový poplach, zápasnické techniky v boji muže proti muži na tatami, nebo cvičení v plynových maskách. Ne opravdu nejde o žádný výcvik zásahové jednotky ani armádní trénink. Jen hokejisté Vítkovic si právě těmito aktivitami zpestřují přípravu na novou extraligovou sezónu. V rámci letního drilu se Ostravané účastní i netradičního soustředění ve Zlatých Horách, kde musejí být neustále v pozoru. Pekelný týden, který momentálně absolvují, řádně prověří jejich fyzickou i psychickou odolnost.

Netradiční soustředění hokejistů Vítkovic.Video: HC Vítkovice Steel

 
Článek

Cvičení v plynových maskách.

Vítkovice po neúspěšném loňském ročníku, v němž hrály pouze skupinu o konečné 11. - 14. místo, povede v tom nadcházejícím Jakub Petr. Třiačtyřicetiletý kouč, jenž v klubu zároveň působí jako generální manažer, razí novou filosofii, jejíž součástí je i řada novinek v letní přípravě. Ostravané letos vyměnili slovenské Tatry za Jeseníky, kde dostávají pod dohledem kondičního trenéra a instruktorů jednotek rychlého nasazení velmi zabrat.

"Jde o pokračování drilu letní přípravy, jelikož máme před sebou předposlední týden. Teambuilding, týmová spolupráce, sáhnutí si na dno, odkrytí charakteru, vzájemná výpomoc, konkurenční prostředí, budování psychické odolnosti a další. O tohle vše na soustředění půjde," řekl před jeho začátkem v rozhovoru pro oficiální internetové stránky klubu Petr.

Trénink na tatami, plavání i noční akce

Soustředění začalo pro hráče hodně zhurta. Brzy po příjezdu se odebrali na tatami, kde je čekal náročný zápasový trénink, nechyběla plavecká soutěž a klidu si neužili ani v noci, kdy byl vyhlášen bojový poplach. V jeho rámci zdolali výběhem blízkou sjezdovku, při čemž navíc simulovali transport "raněného" spoluhráče na vrchol.

Hokejisté přitom před cestou do Zlatých Hor vůbec netušili, co přesně je na soustředění pod názvem Hell Week (Pekelný týden) čeká a jaký program budou mít. "Bude nárazový. Budou se ho dozvídat těsně před tím. Program bude čtyřiadvacetihodinový a hráči musejí být neustále ve střehu, co se bude dít. Hráči odjedou a víceméně by měli ztratit kontakt s příbuznými, okolím. Budou v jakémsi uzavřeném vojenském prostoru," uvedl Petr.

Ten si od obtížných zátěžových testů slibuje, že odkryjí charaktery hráčů. A zároveň věří, že soustředění tým stmelí a Ostravanům během sezóny pomůže. "Žádná činnost, která na ně čeká, nebude o jednotlivcích. Pořád to bude týmová práce. V sezóně nás také nevytrhne jedinec. Celá sezóna bude o týmu. Všechny ty aktivity, které tam budeme realizovat, bude výpomoc jedinců. Je to stejné jako při založení útoku, pokrytí pásma. Věřím, že to bude další krok k úspěšné sezóně," uzavřel vítkovický kormidelník.

Reklama

Související témata: