Hlavní obsah

Hokejisty Pardubic posílil kanadský útočník Mallet

Hokejisté Pardubic získali do svých řad pro novou extraligovou sezónu již čtvrtého hokejistu ze zámoří. Čerstvou posilou Východočechů je čtyřiadvacetiletý kanadský útočník Alexandre Mallet. O jeho příchodu informoval klubový web.

Foto: Sport.cz

Ilustrační snímek.

Článek

Mallet prošel před čtyřmi lety draftem NHL, při němž si ho jako celkově 57. hráče v pořadí vybral Vancouver. Do nejlepší klubové ligy světa se ale dosud prosadit nedokázal a poslední sezóny strávil v nižší soutěži ECHL.

"Po uvážlivých debatách s hlavním trenérem jsme se rozhodli přivést do našeho týmu ještě jednoho hráče ze zámoří, aby zvýšil konkurenci v našem útoku," uvedl k jeho příchodu generální manažer klubu Pavel Rohlík, který je i místopředsedou představenstva.

"Alex je hráč, který vyznává velmi agresivní styl hry, je důrazný zejména v předbrankovém prostoru. Zároveň ho zdobí solidní produktivita," doplnil Rohlík.

Mezi svěřence kouče Petera Draisaitla patří i gólman Brandon Maxwell, bek Nicholas Schaus a další forvard Justin Hodgman, kteří mají s evropským hokejem zkušenosti, zatímco Mallet dosud působil jen v zámoří.

Mallet zaznamenal v sezóně před draftem v juniorské QMJHL v 89 zápasech včetně play off za tým Rimouski Océanic 107 bodů za 45 branek a 62 asistencí. Na kontě má i 77 startů v AHL v barvách mužstev Chicago Wolves a Utica Comets. V uplynulém ročníku si v dresu Kalamazoo Wings připsal v 77 utkáních 60 bodů (24+36).

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice