Hlavní obsah

Hokejisté Liberce začnou tažení za titulem bez Jiruše

Liberec

Hokejisté Liberce vyhlásili před play off útok na titul, ale ve svém snažení se budou muset ve čtvrtfinále obejít bez Valdemara Jiruše. Druhý nejproduktivnější obránce klubu a člen první formace si kuriózním způsobem pochroumal koleno a bude týmu chybět zhruba tři týdny.

Článek

Ke zranění došlo v pátečním zápase s Českými Budějovicemi. Angel Krstev poslal přes mantinel liberecké střídačky budějovického Tomáše Haranta přímo na sedícího Jiruše, jenž náraz nepřestál bez úhony. "Magnetická rezonance odhalila mírné natržení postranního kolenního vazu a prognóza lékařů zní stop na tři týdny," řekl na dnešní tiskové konferenci klubu liberecký kouč Josef Paleček.

"Pokud se bolest zmírní, mohl by to zkusit s ortézou. On sám chce naskočit do hry co nejdříve, ale nesmí se to uspěchat," uvedl Paleček na adresu dvaatřicetiletého zadáka.

Cílem zisk titulu

Jinak podle klubového vedení v týmu všechno klape. "Nabírá to ty obrátky jako před loňským play off. Uděláme vše pro splnění našeho cíle, což je zisk titulu," řekl generální manažer Ctibor Jech. "Hráči si pochopitelně uvědomují, že domácí série bez porážky je sice krásná, ale v play off se začíná od nuly, je to úplně jiná soutěž," dodal. Loni klub při své premiéře v zápolení o mistrovský titul skončil třetí.

Pokud Bílí Tygři vyhrají ve čtvrtečním posledním kole základní části ve Vsetíně, půjdou do vyřazovacích bojů z prvního místa tabulky, což by byl historický úspěch. Podle Palečka byl základ úspěšného umístění v dlouhodobé části položen v úvodu sezóny. "Tehdy jsme hráli hodně utkání venku, protože v naší nové hale probíhaly různé akce. Dokázali jsme vozit body, a teď se nám to zúročilo. Naopak v závěru soutěže se nám na hřištích soupeřů už tolik nedaří, a to musíme změnit," uvedl.

Hnilička přijel z OH vyrovnaný

V play off se klub chce opírat o gólmana Milana Hniličku. "Z olympijských her přijel vyrovnaný. I když teď dohání rezervy v přípravě, které měl v úvodu olympiády," řekl Paleček. Dál hodlá nasazovat čtyři útoky. "Není důvod něco měnit. Čtvrtý útok by sice mohl být produktivnější, ale šance si vytváří, dokáže rozhodit soupeře, vyvinout tlak a vynutit si fauly. Bude hrát ve stejném rozsahu jako dosud," uvedl kouč.

V Liberci se může letos slavit fotbalový i hokejový titul. Oba týmy vládnou ligové tabulce. "Jsme v extralize čtvrtý rok, když jsme do ní postoupili, liberečtí fotbalisté zrovna vyhráli mistrovský titul. Říkali jsme, že by nebylo špatné je napodobit. Toto vyhlášení se setkalo i s kritikou, ale teď se ukazuje, že boj o titul je reálný," prohlásil prezident klubu Petr Syrovátko.

Reklama

Související témata: