Hlavní obsah

Sparta hlásí další posilu, ze zámoří přilákala odchovance Slavie

Praha

Poslední tři sezóny se marně pokoušel prosadit do NHL a pobýval na farmách Detroitu a St. Louis a v nižší ECHL, proto se nyní český hokejový obránce Richard Nedomlel rozhodl ke změně. Třiadvacetiletý odchovanec pražské Slavie opouští zámoří a stal se posilou extraligové Sparty. Ta o tom informovala na svých oficiálních stránkách.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost hokejistů Sparty - ilustrační foto.

Článek

Nedomlel zamířil do zámoří v sedmnácti letech v roce 2010 a o rok později si jej v šestém kole draftu NHL vybral jako 175. v celkovém pořadí Detroit. U Rudých křídel se však do prvního týmu neprobojoval a letos v lednu byl vyměněn do St. Louis. Ani za Bluesmany ale důrazný zadák do NHL nenakoukl.

V uplynulém ročníku hrál pražský rodák v o dvě kategorii nižší soutěži ECHL za Toledo a Quad City. Ve dvaadvaceti zápasech včetně play off zaznamenal dvě asistence. Na farmě Detroitu za Grand Rapids a Chicagu Wolves, farmářském týmu St. Louis, odehrál čtrnáct duelů a připsal si rovněž dvě přihrávky.

Nedomlel, který české extralize dosud nenastoupil do jediného utkání, je pátou letní posilou Sparty. Před ním úřadující vicemistr extraligy přivedl obránce Martina Gernáta a útočníky Briana Ihnacaka, Petra Vránu a Dominika Uhra.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice