Hlavní obsah

Hokejisté Mladé Boleslavi po dovolené poprvé vyjeli na led

Mladá Boleslav

Hokejisté Mladé Boleslavi ve středu poprvé po dovolené vyjeli na led a otevřeli druhou fázi letní přípravy na nový extraligový ročník. Překvapivý semifinalista play off v něm bude usilovat o to, aby minimálně obhájil konečné čtvrté místo, což je nejlepší umístění v klubové historii.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Hokejisté Mladé Boleslavi zahájili ve středu přípravu na ledě. Na snímku je trenér František Výborný.

Článek

Středočeši se v extraligových vodách budou nově pohybovat bez dlouholetého kapitána týmu a jedné z největších postav českého hokeje Davida Výborného. Zkušený forvard ukončil po minulé sezoně kariéru, nyní se na chodu klubu podílí jako sportovní manažer.

Na ledě prozatím scházela čerstvá posila týmu, gólman Tuomas Tarkki. Zkušený Fin se má k mužstvu připojit v pondělí a ve dvojici s Janem Lukášem se následně pokusí nahradit Davida Ritticha, který bude zkoušet štěstí v Calgary.

Klepiš se připojí později

"Kromě brankáře Tarkkiho chyběli jen Jan Holub, který je po lékařském zákroku, a Jakub Klepiš, jenž se k týmu připojí ještě o něco později. Jinak jsme kompletní," uvedl po dnešním tréninku hlavní kouč František Výborný pro klubový web.

"Zaměřovali jsme se spíše na dovednostní prvky, na které v sezóně někdy není tolik času a možná i chuti. Když prohrajete, tak se vám do těchto věcí druhý den moc nechce. Trénink zatím nebyl tak náročný," dodal Výborný.

Společně s kolegou Marianem Jelínkem pracují s poměrně dost pozměněným kádrem, v němž kromě trenérova syna Davida a Ritticha schází také další gólman Martin Růžička, zadáci Václav Kočí a Martin Rýgl a útočníci Michal Bárta, Radim Hruška, Richard Jarůšek, Tomáš Klimenta a Jiří Rys.

Nahradit je mají forvardi Petr Vampola z mistrovského Liberce, Jakub Orsava (Třinec), Tomáš Pospíšil z Chomutova, Dominik Volek (Sparta) a Lukáš Žejdl, jenž se do klubu vrací na další hostování z Třince. Posilami jsou i mladí útočníci Pavel Kousal a Ondřej Najman.

Trončinský se těší na konfrontaci se Švédy

Obranu pomohou kromě dua nově příchozích mužů s maskou vyztužit zadáci Jan Hanzlík z Komety Brno, David Štich s Tomášem Pastorem z Vítkovic, David Skočovský z Ústí nad Labem a také Daniel Krejčí, který naposledy působil ve Zvolenu.

Hráči ještě absolvovali fyzické testy, které měly za úkol prověřit, v jaké kondici jsou po dovolené. Mladoboleslavští letos okusí vůbec poprvé ve své historii Ligu mistrů, v níž narazí na Junosť Minsk a Växjö Lakers. Celkem je před nimi porce 11 přípravných utkání.

"Na Ligu mistrů se hodně těším, beru to jako příjemné zpestření. Na konfrontaci se Švédy jsem hodně zvědavý, ukáže nám to, zda bychom měli švédskou ligu," těší se na zápasy na mezinárodní scéně obránce Marek Trončinský.

Program přípravných zápasů:
Pátek 29. července:
BK Mladá Boleslav - Rytíři Kladno (11:00)
Úterý 2. srpna:
BK Mladá Boleslav - HC Stadion Litoměřice (11:00)
Čtvrtek 4. srpna:
Bílí Tygři Liberec - BK Mladá Boleslav (11:00)
Úterý 9. srpna:
BK Mladá Boleslav - HC Slavia Praha (10:30)
Čtvrtek 11. srpna:
BK Mladá Boleslav - Bílí Tygři Liberec (17:00)
Úterý 16. srpna:
Junosť Minsk - BK Mladá Boleslav (17:00; Liga mistrů)
Čtvrtek 18. srpna:
Växjö Lakers - BK Mladá Boleslav (20:00; Liga mistrů)
Neděle 21. srpna:
BK Mladá Boleslav - Växjö Lakers (17:00; Liga mistrů)
Úterý 30. srpna:
BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň (17:30)
Pátek 2. září:
BK Mladá Boleslav - ČEZ Motor České Budějovice (17:30)
Úterý 6. září:
BK Mladá Boleslav - Junosť Minsk (18:00; Liga mistrů)

Reklama

Související témata: