Hlavní obsah

Hokejisté Brna zahájili přípravu zatím bez hvězdných posil

Brno

Bez hvězdných posil začali ve středu přípravu na ledě hokejisté Komety Brno. První trénink byl povinný jen pro hráče do šestadvaceti let, naplno se začne kompletní kádr připravovat až v neděli. Na led proto zatím nevyjeli noví hráči v týmu Ondřej Němec, Martin Erat, Marek Kvapil a Martin Zaťovič ani kapitán mužstva Leoš Čermák.

Foto: Profimedia.cz

Hokejisté Komety Brno - ilustrační foto.

Článek

"Moc se na nové hráče těším, zatím jsem se s nimi ještě nepotkal. S takovými hvězdami jsem v týmu ještě nehrál," řekl po prvním tréninku útočník Vojtěch Němec, který také vstoupil do přípravy, ačkoliv ve 30 letech patří ke starším hráčům. A přiznal že po delší přestávce zápolil se všemi činnostmi. "Nic mě neposlouchalo. Ale takové je to vždy na začátku sezony. Proto jsem využil možnost a začal raději s mladými dříve. Hodně jsme posílili, čekám velký boj o místa v sestavě," dodal.

Brňané mají na programu do konce týdne jednofázové tréninky, od neděle se budou připravovat dvoufázově. První duel sehrají už v pátek 29. července v Třebíči. Před zahájením extraligy mají naplánováno jedenáct zápasů. Čeká je i souboj s Chabarovskem a v Dolomiten Cupu se střetnou s Norimberkem a jedním z dvojice Klagenfurt - Augsburg.

"Výběr soupeřů v přípravě se nám podařil, čekají nás kvalitní zápasy," řekl hlavní trenér Libor Zábranský.

Hlavní posily přišly do Komety z KHL. Obránce Ondřej Němec z Čerepovce, útočníci Erat z Omsku, Kvapil z Nižněkamsku a Zaťovič z Togliatti. Dalšími novými tvářemi jsou obránci Michal Gulaši (Karlovy Vary) a Jan Štencel (Vítkovice) a útočníci Marcel Haščák (Karlovy Vary) a Vlastimil Dostálek (Přerov), jenž si už působení v Kometě vyzkoušel formou střídavého startu už v uplynulé sezóně.

Naopak brněnský klub opustili brankář Martin Falter (Olomouc), obránci Jan Hanzlík (Mladá Boleslav), Tomáš Dujsík (hostování Karlovy Vary), Lukáš Kozák (zkouška v Třinci), Tomáš Kaberle, Petr Kuboš a Petr Štindl a útočníci Jakub Koreis (hostování Plzeň), Rastislav Špirko (Třinec), Vilém Burian a David Ostřížek (oba Olomouc).

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice