Hlavní obsah

Slovan, to je velká značka, liboval si nový kouč Sparty po vítězné premiéře

Praha

Pochopitelně věděl, že v herním projevu jeho svěřenců je ještě spousta chyb, na kterých bude třeba před začátkem sezóny ještě zapracovat. Aby také ne, když hokejisté Sparty vyjeli ve středu k teprve prvnímu přípravnému zápasu. Výhra 4:2 nad Slovanem Bratislava však Jiřímu Kalousovi, nástupci Josefa Jandače na střídačce Pražanů, udělala radost.

Sparťané po výhře nad Slovanem BratislavaVideo: Sport.cz

 
Článek

„Sice na nás byla vidět nervozita i nesehranost, ale na první zápas jsme to zvládli dobře. Kluci se snažili o to, co po nich vyžadujeme, i když to ještě skřípalo. Ale porazili jsme Slovan, což je velká značka; výborný tým i trenér," těšilo Kalouse, který dosud vedl v extralize jako hlavní trenér hokejisty Liberce a Třince. „Ale premiéra na sparťanské střídačce se mnou nic nedělala," přesvědčoval.

Dvěma góly se pod výhru podepsal Petr Vrána. Letní posila ze Švédského Brynäs tak potvrdila své střelecké předpoklady. „U prvního gólu v přesilovce jsem neměl moc práce, vlastně mi stačilo jen nastavit hůl. U toho druhého mi to usnadnil soupeř, který propadl a já využil přečíslení střelou pod břevno," líčil jednatřicetiletý centr, jenž v útočné formaci nastupoval s Klimkem a Ihnačákem.

„Lhal bych, kdybych říkal, že nejsem za dva góly rád. Samozřejmě že jsem, ale pořád je to jenom příprava. Těší mě, že naše lajna šlapala, i přesilovky nám vycházely, i když jsme je zatím vůbec netrénovali," přiznával Vrána.

Nervy z obou stran

Přestože Pražané absolvovali první přípravné střetnutí, duel se Slovanem měl až nečekaně vysoké tempo. „V šatně jsme se bavili, že hlavně první třetina měla docela grády, hrál se rychlý hokej. Ale je jedině dobře, že se hrálo v takovém tempu, potřebujeme si na něj zvyknout," kvitoval Vrána, jehož ani nepřekvapilo, že s přibývajícími minutami se na ledě začalo přiostřovat. „Vždyť šlo o derby, spousta kluků z obou týmů se navíc zná, takže proto ty nervy z obou stran," vysvětloval Vrána.

I přes cenný skalp si trenér Kalous uvědomuje, na čem ještě musí Sparta zapracovat. „Těch věcí na doladění je spousta. Máme na to půl měsíce, než odstartuje Liga mistrů," říká jeden z reprezentačních asistentů trenéra.

Už v sobotu čeká Spartu v Německu duel s Ingolstadtem, následující týden pak turnaj ve Švýcarsku a zápasy proti Lausanne, Ženevě a Fribourgu. Následně už přijdou souboje v základní skupině Ligy mistrů proti polskému Krakovu a švédskému Färjestadu.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice