Hlavní obsah

Trenér mě nalákal tím, že mě hokej bude zase bavit, těší se Svačina na liberecké angažmá

Liberec

Jen pozitivní poznatky má hokejový útočník Vladimír Svačina z nového angažmá v Liberci, kam přišel v polovině července na roční hostování z Třince. Rychle zapadl do týmu a prosazuje se i v přípravných zápasech. „Všechno se zatím odvíjí tak, jak má,“ svěřil se Svačina po duelu s Mladou Boleslaví, v němž se na vítězství Bílých Tygrů 4:2 podílel jedním gólem a dvěma asistencemi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost libereckých hokejistů - ilustrační foto.

Článek

S jakým cílem a předsevzetím jste vstoupil do nové sezóny?

V Třinci mi řekli to samé, co Rosťovi Kleslovi, že se mnou nepočítají. Jsem rád, že je to za mnou. Nemá cenu se hrabat v minulosti. Dostal jsem nabídku z Liberce, který měl o mě zájem. Podle toho, jak jsem se bavil s trenérem a sportovním manažerem Filipem Pešánem, jsem se rozhodl ke změně. Nalákal mě vizí, že mě hokej bude zase bavit. A že se mnou bude pracovat takovým stylem, aby restartoval mojí kariéru. Po tom, co jsem byl loni zraněný, děláme s trenérem i mužstvem všechno, abych byl na ledě šťastný, a to se zatím plní.

Třinec neprožil vydařenou sezónu, kdežto Bílí Tygři vyhráli titul. Jak se k tomu stavíte?

Co jsem měl já s Třincem, nebo jak Liberec triumfoval v extralize, mě s nadsázkou řečeno v tuto chvíli už nezajímá. Jsme na startu nové sezóny. Těším se na každý trénink a od toho se odrážíme směrem k extralize i Lize mistrů.

Stačil jste se seznámit s Libercem?

Jelikož mám rád přírodu, zajel jsem si už na Ještěd a byl jsem se podívat i v Bedřichově. Liberecké okolí je nádherné. Totéž tvrdím i o zdejším zimáku, tedy aréně. Všechno, co souvisí s hokejem, je úplně super.

Jak se vám zamlouvají přípravné zápasy?

Neodehráli jsme špatně ani první utkání s Chomutovem. Potěšila nás ale výhra nad Boleslaví. To se pak lépe vstává druhý den na trénink. Myslím, že i přáteláky mají slušné tempo. Musíme je hrát naplno, protože není na co čekat. Nemůžeme se spoléhat na to, že až půjde o body, člověk najednou mávne kouzelným proutkem a budeme jezdit na ledě o dva stupně rychleji. Je to o každodenní práci.

Reklama

Související témata: