Hlavní obsah

Zlíňané kladou důraz na vstup do extraligy. Cílem je nejhůř osmé místo po základní části

S cílem skončit v základní části extraligy nejhůř do osmého místa vstoupí v pátek domácím zápasem s Kometou zlínští hokejisté do nové sezóny.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační snímek. Zlínský útočník Filip Čech (druhý zprava) oslavuje se spoluhráči gól proti Spartě.

Článek

„Když už bychom se museli spokojit s předkolem, chceme ho aspoň začínat doma. Po minulé sezóně se nám povedlo udržet osu mužstva v čele s brankářem Kašíkem, obráncem Kotvanem či útočníky Holíkem s Bukartsem. Navíc se vrátil zkušený bek Blaťák a i další posily se jeví v dobrém světle. A snad nám do třetice vyjde začátek extraligy," připomněl zlínský jednatel Patrik Kamas loňský a předloňský rok, kdy se Zlíňanům na podzim vůbec nedařilo, a značnou bodovou ztrátu museli dohánět v druhé polovině sezóny.

Kromě Blaťáka, jenž naposledy nastupoval v KHL za Čerepovec, doplnil Zlín kádr i o Honejska (Hradec Králové), Bořutu, Podešvu (oba Znojmo) a Holomka (Ústí nad Labem). O místo v sestavě se perou také talentovaní odchovanci Karafiát, Gago a Chytil.

„Jde o útočníky, počítáme s tím, že aspoň jeden z nich bude dostávat ve čtvrté formaci šanci. Vzhledem k věkovým kritériím bychom mohli díky tomu nasazovat sedmého obránce," uvědomuje si kouč Rostislav Vlach.

Trenér Zlína očekává, že extraliga bude v nové sezóně nesmírně vyrovnaná. „My ale máme za sebou vydařenou přípravu. Jsem přesvědčený, že začneme sezónu mnohem líp než loni a předloni," očekává Vlach. Jeho celek přivítá hned na úvod notně posílenou Kometu. „Brno má nejsilnější mužstvo od návratu mezi elitu. Je to hodně těžký start, ale aspoň kluci nic nepodcení. Jsme určitě schopni uhrát solidní výsledek," je si jistý kouč.

Osmatřicetiletý kapitán Zlína Ondřej Veselý vstoupí už do své dvacáté sezóny. „Z přípravy mám velmi dobrý pocit. Zdá se mi, že oproti loňsku lépe bruslíme a náš projev v přátelských zápasech byl hodně solidní. Mirek Blaťák je stále výborným hokejistou a skromným klukem, peníze vydělané v KHL ho vůbec nezměnily. I Tonda Honejsek, Bořuta či Podešva budou posilami. Sezóna by nemusela dopadnout špatně," míní Veselý.

Zlíňané potřebují na sezónu 78 miliónů korun. „Rozpočet ještě nemáme úplně naplněný. Je to kvůli tomu, že jsme tentokrát zainvestovali do kádru víc než obvykle. Kdyby bylo nejhůř, použijeme úspory z minulosti," sdělil Kamas.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice