Hlavní obsah

Hokejisté Plzně by v nové sezóně rádi navázali na letošní bronz

Plzeň

Hokejisté Plzně chtějí v nové extraligové sezóně navázat na letošní třetí místo. Kádr se během letní pauzy příliš nezměnil, a tak na západě Čech věří v opakování klidného předchozího ročníku, v němž Plzeň neprožila výraznější krizi a během základní části se pohybovala v horní polovině tabulky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský trenér Michal Straka.

Článek

"Doufám, že jsme na sezónu dostatečně nachystaní. Jediný problém je, že kvůli naší účasti v Lize mistrů máme odložený první zápas. Máme mladý tým, který nechá na ledě maximum, aby se lidem hokej líbil a viděli co nejvíc gólů. Jde o to, abychom hráli v pohybu. Kluci musí chtít, protože víme, že ten hokej umí, a věříme jim," uvedl generální manažer a majitel týmu Martin Straka na úterní tiskové konferenci.

"Mužstvo má svoji sílu a věřím, že navážeme na minulou sezónu. V obraně a na brankářských postech se kromě odchodu Kuby Jeřábka moc nezměnilo. Navíc Čerešňák je schopen ho nahradit. Chtěli bychom hrát nátlakový hokej s dobrou obranou. Důležitý bude začátek sezóny a naším cílem bude postoupit do play off a pak si třeba sáhnout znovu na medaili," naznačil cíle kouč Michal Straka, jenž začne druhý ročník jako hlavní trenér.

Nahradí Čerešňák Jeřábka?

V létě kádr opustili útočníci Tomáš Pitule, Michal Poletín, Mário Bližňák a Erik Hrňa. Z obrany odešli Lukáš Chalupa, Kristián Kudroč a hlavně nejproduktivnější bek extraligy Jakub Jeřábek.

Místo něj přišel Peter Čerešňák, s ním počítají na západě Čech na modrou čáru do přesilové hry. Ofenzivu posílili David Stach, Colton Yellow Horn, Jakub Koreis a nově přichází na měsíční zkoušku jako náhrada za dlouhodobě zraněného centra Miroslava Preisingera jeho krajan a slovenský reprezentant Tomáš Hrnka.

"Loni působil v Košicích. Je to vysoký útočník s dobrým bruslením, který se umí natlačit do brány. Věříme, že do mužstva zapadne," řekl o nejnovější posile sportovní manažer Tomáš Vlasák.

Rozpočet je stabilizovaný

Přes slušné výsledky v minulém ročníku poklesly na domácí zápasy Indiánům návštěvy, a tak je jedním z přání vedení zvýšit počty diváků v Homemonitoring Aréně.

"Musíme herně navázat na minulou sezónu, aby se hokej líbil. Budeme se diváky snažit více vstřelenými góly nalákat do hlediště v hojnějším počtu. Chceme předvádět líbivý a nátlakový hokej," pozval Martin Straka fanoušky na atraktivní hokej. "Po sezóně jsme měli po bronzu lepší vyjednávací pozici pro sponzory. Rozpočet je stabilizovaný a pohybuje se pro áčko stále kolem 40 miliónů," doplnil majitel Indiánů.

Plzeňským hokejistům přípravné zápasy výsledkově příliš nevyšly. Dvě výhry a čtyři prohry ale kouče Michala Straku netrápí, jeho pocit z letních výsledků ještě může vylepšit čtvrteční výhra nad norským Stavangerem a postup ze skupiny Ligy mistrů.

"Výsledkům přípravy takovou váhu nepřikládám. Mužstva do nich jdou v rozdílném tréninkovém rozpoložení. Důležitější je pro mě Liga mistrů, kde jsme teď bohužel dvakrát prohráli, ale chceme v posledním zápase uspět a postoupit," dodal.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice