Hlavní obsah

Vyhozeného kapitána nahradí v Třinci Irgl

Loňská sezóna je zapomenuta, třinečtí Oceláři chtějí zpátky do nejvyššího patra hokejové extraligy. Mezi nejlepší je má dovést nové trenérské duo Vladimír Kýhos a Břetislav Kopřiva i nově zvolený kapitán Zbyněk Irgl. „Víme, že to byl neúspěch, ale minulá sezóna je pryč a teď se musíme soustředit na to, co nás čeká v té další. Můžeme příčiny hledat, kde chceme, ale už na ně asi nepřijdeme. Všichni máme jeden sen a tím je zvednout na konci sezóny nad hlavu pohár pro mistra extraligy a za tím si půjdeme,“ vykládal Irgl.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Třinecký útočník Zbyněk Irgl.

Článek

Zkušený útočník převzal kapitánské céčko od Rostislava Klesly, který má sice v Třinci stále platnou smlouvu, klub s ním už ale nepočítá. Dohoda o ukončení dlouhodobého kontraktu je ovšem v nedohlednu.

„Několik jednání už proběhlo, další budou následovat," řekl stručně mluvčí klubu Tomáš Želazko. Irgl se podobného osudu, který potkal ostříleného obránce se zkušenostmi v NHL, nebojí.

Zbavili se deseti hokejistů

„Vůbec ne. Máme v kabině dvacet hráčů a každý si může říct cokoliv, není to o tom, že je tady jeden kapitán, který bude něco vykládat," vysvětloval Irgl.

Klub se po sezóně zbavil deseti hokejistů, mimo jiných Slováka Kopeckého či loňské posily Svačiny. Nových tváří je v kabině Ocelářů pět, včetně amerického útočníka Coryho Kanea, reprezentanta Jakuba Petružálka či někdejšího nejlepšího střelce extraligy Martina Růžičky. A posílení je to podle trenéra Kýhose dostatečné.

„Všichni hráči, kteří se zapojili do přípravy, ukázali velkou výkonnost a bylo složité vybrat," uvedl Kýhos a zalitoval, že nezůstal Štefan Ružička. Slovenský útočník absolvoval celou přípravu, krátce před uzavřením soupisky ale kýval na nabídku Sparty Praha. „Sám se nám nabídl a byli jsme s jeho výkonností celkem spokojení. Nemám důvod být na něj být naštvaný, ale je to škoda, že odešel," pověděl Kýhos.

Reklama

Související témata: