Hlavní obsah

Vítkovice zažily přes léto zemětřesení. Mají nového partnera, název i vyšší ambice

Ostrava

Velké věci se děly v létě v hokejových Vítkovicích. Klub opustilo jedenáct hokejistů, změnil se trenér, generální manažer, vlastník, kterým se stal prezident APK LH Aleš Pavlík, a pouhé tři dny před startem nové sezóny podepsaly Vítkovice smlouvu s novým generálním partnerem. Nově se teď klub z Ostravy bude jmenovat HC Vítkovice Ridera.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva jsou generální manažer a trenér Vítkovic Jakub Petr, majitel klubu Aleš Pavlík a majitel skupiny Ridera Václav Daněk.

Článek
Fotogalerie

„Generální partner se do klubu vrací po dvou letech. Jsem potěšen, že je to firma z regionu," uvedl nový majoritní vlastník Pavlík a dodal, že rozpočet klubu je naplněný ze 75 procent. „Sehnat zbylou částku je úkol pro mě a pro nového výkonného ředitele Petra Handla," dodal Pavlík.

Všechny změny, které se v létě v Ostravě udály, mají podle nového generálního manažera Jakuba Petra vést k jedinému - vrátit v příštích sezónách Vítkovice na medailové pozice. „Jedno z našich hesel je, že úspěch není sprint, ale maratón. Je to hra s každodenními detaily. Naším prvním cílem je v nové sezóně vybojovat pro Vítkovice regulérní play off," naznačil letošní plány Petr. Ukázat svou sílu mohou Vítkovice hned v pátek proti Spartě. „Tak to má být, když začíná něco nového, tak to musí být zostra," těší se manažer a současně i hlavní trenér Petr na utkání s favoritem soutěže.

Sezónu rozehrají Vítkovice s poměrně mladým týmem, opírat se bude ale o zkušenosti zkušených Rostislava Olesze, Ondřeje Romana či Jana Výtiska, který se v létě do Vítkovic vrátil z mistrovského Liberce. Dalšími nováčky v týmu jsou David Květoň z Chomutova, Patrik Urbanec ze Zlína, slovenský obránce Ivan Baranka a vítkovičtí odchovanci Daniel Krenželok a Adam Sedlák, kteří se vrátili z nižších zámořských soutěží.

Petr vítá spolupráci s Vůjtkem

„Hráče jsme vybírali podle několika kritérii. Jedním jsou jejich herní kvality, těmi dalšími pak i to, aby zapadli do kabiny. A všichni zatím v těch rolích, a ne vždy to jsou jejich obvyklé role, uspěli. Vše si splnili a jsme s nimi spokojeni," hodnotil Petr, kterému bude na střídačce v roli asistenta pomáhat bývalý obránce Plzně, Vítkovic či Anaheimu v NHL Pavel Trnka.

Pomocníka, či spíše rádce, bude mít Petr ale pravděpodobně ještě dalšího. Své zkušenosti by mu měl předávat někdejší reprezentační kouč Vladimír Vůjtek. „Tak jako jsme rádi, že v klubu zůstává na pozici čestného prezidenta bývalý majitel František Černík, tak věřím, že se dohodneme a v příštím týdnu doladíme i spolupráci s panem Vůjtkem," naznačil Aleš Pavlík.

Jakub Petr spolupráci s trenérskou legendou vítá. „Trenéři se schází i bez toho, aby byli nějak spjati s klubem. Už jsme spolu několikrát seděli, byly to rady zkušeného hokejového barda. Tohle předávání zkušeností i kritiky jenom vítám," řekl Petr.

Reklama

Související témata: