Hlavní obsah

Byl to divný hokej, glosoval kapitán Vondrka první výhru Chomutova

Chomutov

Třebaže hokejisté Chomutova nastoupili proti Karlovým Varům s osmi novými hráči v sestavě, o branky Pirátů se při vítězství 3:2 postarali výhradně „starousedlíci“ v kádru. Útočník Jakub Sklenář, obránce Jaroslav Mrázek a kapitán týmu Michal Vondrka zařídili obrat z 0:1 na 3:1, ale těsně před koncem hosté ještě korigovali na jednobrankový rozdíl.

Foto: Jan Pidrman

Radost hokejistů Chomutova. Ilustrační snímek

Článek

„Jsme spokojeni jen s výsledkem. Byl to divný hokej, možná to ani extraligový hokej nebyl. Spíš holomajzna, prostě upracovaný zápas, který se moc nelíbil," nepropadl střelec vítězného gólu Michal Vondrka přehnanému nadšení z tříbodového zisku. Za jednoho ze strůjců výhry pak označil brankáře Chomutova. „Při nebezpečných situacích soupeře nás podržel Ján Laco. To k tomu patří a tak to má být. První inkasovaný gól byl trošku laciný, zrovna před Jánkem přejížděli dva hráči, a jestli byl puk tečovaný, tím hůř pro brankáře," tvrdil Vondrka.

Karlovy Vary byly podle něj srdnatým soupeřem. „Jejich gólman Honzík chytal dobře, má velkou postavu a zabere hodně místa. Spoustu našich pokusů zneškodnil, a kdyby pustil o dvě nebo tři střely více, nebylo by co řešit. Jenže bojovalo se až do konce," líčil kapitán.

Úspěšný vstup do sezóny je pro Piráty vzpruhou. „Snad nám to dodá sebedůvěru, ale na druhou stranu si uvědomujeme, že musíme zlepšit nějaké herní věci. Proti Varům jsme dělali chyby, jaké by se neměly v extralize stávat," uvažoval ještě Vondrka.

Ján Laco: Liga bude vyrovnaná

Brankář Chomutova Ján Laco si po svém vítězném debutu v české extralize oddechl: „Už jsem to říkal na začátku přípravy, že liga bude vyrovnaná a nečeká nás nic lehkého. Průběh prvního zápasu to ukázal. Vedli jsme o dva góly, pak jsme si to zkomplikovali." I gólman věděl, že Chomutov nepodal optimální výkon. „Naštěstí jsme získali tři body, ale na začátku sezóny ještě všechno nefunguje. Přece jen příprava je jedna věc a tlak související s nutností bodovat je něco jiného," zamyslel se Laco.

Slovenský brankář si zvyká po příchodu z KHL na odlišnou soutěž. „Snažím se přeorientovat na jiné prostředí, ale po jednom kole se nemohu pouštět do velkého srovnání. Jen se mi zdá, že v Rusku a v KHL se hráči víc pokoušejí o rychlé zakončení a střely bez přípravy. Spíš se už soustředím na extraligu. V Chomutově je dobrý tým, potřebujeme se více sehrát, protože tady bylo dost změn v sestavě. Věřím, že půjdeme výkonnostně nahoru," dodal Ján Laco, který by se měl stát jednou z ústředních postav chomutovského mužstva.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice