Hlavní obsah

Jsem lepší, smál se kamarádovi Hubáčkovi po výhře třinecký Irgl

Třinec

Vstup do sezóny obměněnému Třinci vyšel. Na domácím ledě porazil tým vedený Vladimírem Kýhosem 4:1 Pardubice, přestože prohrával. Hlavní podíl na úvodní výhře v sezóně měl nový kapitán Ocelářů Zbyněk Irgl, který si připsal asistenci při vyrovnávací i vítězné brance. Střelecky se prosadila i posila z Dynama Moskva Jakub Petružálek. „Pochvalu zaslouží Šimon Hrubec, hodně toho pochytal. V přípravě jsem si naši defenzivu pochvaloval, ale dnes se ukázalo, že to s ní zase tak slavné není,“ vykládal Vladimír Kýhos.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Opora třineckých hokejistů Zbyněk Irgl.

Článek

Na třineckém ledě se jako první radovali hosté zásluhou dorážky Nahodila, vedení jim ale vydrželo pouhé dvě minuty. „Ten gól naštěstí se zápasem nic neudělal. Věděli jsme, že hrajeme dobře a ty šance máme. Potvrdil to Erik Hrňa, který za dvě minuty srovnal, což bylo hodně důležité," líčil Irgl.

O minutu později poslal Třinec do vedení Adamský a od té chvíle domácí na ledě vládli. Pardubickým nepomohly ani dvě přes minutu trvající přesilovky pěti proti třem. Šance měli, tu největší Kanaďan Hodgman, zůstaly ale nevyužity. „To byly momenty, kdy jsme se mohli vrátit zpátky do hry. Nesehráli jsme ty přesilovky ani špatně, ale Třinec byl o krůček lepší, vyzrálejší a kvalitnější," přemítal na porážkou pardubický útočník Petr Hubáček.

Ten se na ledě po dlouhé době setkal s kamarádem Irglem, se kterým hrával ve Vítkovicích. „Mám Zbynďu hrozně rád a bylo příjemné vidět na ledě ten jeho za plnovousem schovaný úsměv. Je krásné, že jsme si i při zápase našli chvilku na to, abychom se podpořili," svěřoval se útočník, jenž přišel letos v létě do Pardubic z Finska.

Souboj s kamarádem si užíval také o rok mladší Irgl. „Hubas je výborný kluk a přeju mu to nejlepší. Dneska měl ovšem smůlu. Porazili jsme je jako tým a lepší jsem byl i v osobních statistikách. Já mám dvě asistence a on jednu, můžu být spokojený," usmíval se po utkání Irgl. „Těšil jsem se, že se zase uvidíme, přece jen byl dlouho pryč. Voláme si, jsme v kontaktu, ale nebyl přes léto čas se potkat," řekl Irgl. Parťáci z Vítkovic prozradili i společné přání. „První bylo si proti sobě znovu zahrát. A teď bychom se chtěli zase někdy sejít v jednom týmu," řekl Irgl.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice