Hlavní obsah

Jsem dřevák, zalitoval exvítkovický Kudělka, ale těšil ho chomutovský obrat

Ostrava

Dva velmi podobné příběhy ovšem z rozličným koncem prožili v prvních dvou extraligových kolech na vlastním ledě hokejisté Vítkovic. V úvodním utkání proti Spartě i včera proti Chomutovu si v první třetině si vytvořili dvoubrankový náskok, v obou případech o něj ale ve třetí části přišli. A zatímco v pátek dokázali zápas dotlačit do úspěšných nájezdů, Chomutov nic takového nedovolil a z Ostravy si odvezl druhou letošní výhru 3:2.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Kouč Vítkovic Jakub Petr.

Článek

„Dva zápasy doma v úvodu měla být naše výhoda. Když nemusíme cestovat, je příprava na zápas vždy lepší. Bohužel jsme hráli podle stejných not a o náskok přišli. Poztrácet takto doma body je velká chyba," zlobil se vítkovický kapitán Rostislav Olesz, po jehož střele a nešikovném zásahu Kudělky domácí vedli.

„Jsem dřevák. Začali jsme dobře, a pak si tu jedinou střelu od mantinelu hodím do branky. To fakt člověk nevymyslí. Obvykle dává hráč, který odejde, gól svému bývalému týmu. Já si dal vlastní," kroutil hlavou exvítkovický bek Tomáš Kudělka.

Při gólu na 2:0 už pravidlo platilo standardně. Laca prostřelil z kruhu loni ještě chomutovský David Květoň. „Měli jsme pak spoustu šancí, ve kterých jsme utkání mohli zlomit. Bohužel od gólu na 2:1 ve dvojnásobném oslabení byl Chomutov lepší," hodnotil Květoň.

Obrat Chomutova dokonal 35letý Huml, jenž v souboji generací před brankou sebral puk váhajícímu 21letému Illéšovi a napálil ho do horního rohu branky. „Dělali jsme chyby, které plynou z naší nezkušenosti. Ale nemá smysl z toho dělat vědu, v úterý se hraje znovu," krčil rameny trenér Vítkovic Jakub Petr.

Loni ještě vítkovický obránce Kudělka si tak mohl oddychnout. Jeho vlastňák žádné trable nepřinesl. Naopak druhá výhra 3:2 je pro Chomutov velmi příjemným vstupem do sezóny. „Bojovali jsme, dřeli. Jsou to zlaté body, protože ve Vítkovicích to bude mít každý těžké," vykládal Kudělka. „Takhle my chceme hrát celou sezónu. Máme parádního gólmana, budeme hrát dobře dozadu a moc gólů asi dávat nebudeme. Jestli jsme dvakrát vyhráli o jeden gól 3:2, tak to bereme. Máme šest bodů a jedeme dál," říkal obránce Chomutova.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec